Nicklas Bäckström.
Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports
NHL

Nicklas Bäckström: “Jag har inget mer att säga om skadan”

ANNONS

Nicklas Bäckström har missat stora delar av de två senaste säsongerna på grund av sin höftskada. 
Men nu är “Bäckis” helt återställd – och laddad inför den nya säsongen. 
– Jag har jobbat väldigt hårt och gjort allt jag kan under sommaren, säger han. 
– Jag är väldigt hoppfull om att han kommer kunna spela på en väldigt hög nivå, säger Washingtons nye tränare Spencer Carbery. 

Två säsonger i rad har Nicklas Bäckström missat säsongsstarten på grund av en svår höftskada och inte kunnat komma tillbaka förrän cirka halvvägs in på säsongen. 

Förra året genomgick “Bäckis” en omfattande höftoperation som och han är den blott andre NHL-spelaren någonsin att jobba sig tillbaka från en sådan operation. Det gör att stjärnsvensken nu är redo att inleda säsongen med Washington Capitals som vanligt igen för första gången sedan 2020. 

– Jag har inget mer att säga om skadan. Jag är helt återställd nu och jag har gjort allt jag kan under sommaren. Jag har jobbat väldigt hårt och är taggad för att vara här inför den nya säsongen. Jag älskar laget, staden och fansen. Det finns inget bättre än att återvända hit och spela ishockey, säger “Bäckis” enligt Canadian Press.

“Bäckström kan vara en väldigt effektiv spelare”

För två säsonger sedan gjorde Bäckström 31 poäng på 47 matcher efter sin återkomst. I fjol återvände han till spel efter årsskiftet och gjorde sedan 21 poäng på 39 matcher. 

Den här säsongen har Washingtons nye tränare Spencer Carbery förhoppningar om att Bäckström ska kunna hålla en högre nivå då han är med redan från säsongsstart. 

– Jag är väldigt hoppfull och optimistisk att han kommer att vara en stor del av vår grupp samt kunna spela på en väldigt hög nivå. Kommer han kunna vara samma Nicklas Bäckström som för tio år sedan? Nej, det är inget jag inbillar mig. Men samtidigt tror jag att han kan vara en väldigt, väldigt effektiv spelare för vårt lag, som ska vara ett vinnande lag, säger Carbery.

Inga planer på att lägga av

Nicklas Bäckström får även stöd av backstjärnan John Carlson, som också missade stora delar av fjolårssäsongen med en skada efter att ha fått ett slagskott i ansiktet. 

– Han har haft det tufft de senaste åren. Det är jobbigt när man kommer tillbaka mitt under säsongen och plötsligt ska hitta tillbaka till sitt spel. Han har fått göra det nu två år i rad men nu har han haft både slutet av förra säsongen och den här säsongen där han har kunnat köra för fullt så jag är säker på att allting kommer vara annorlunda nu, säger Carlson. 

Tidigare har det funnits rapporter om att Nicklas Bäckströms karriär skulle kunna vara i fara efter höftoperationen. Men nu är “Bäckis” alltså tillbaka för fullt igen och då har han inga planer på att lägga skridskorna på hyllan. 

– Jag kommer bara kontrollera de sakerna jag själv kan. Jag ska vara så bra förberedd som möjligt och jag ser fram emot den nya säsongen, säger Bäckström, som har kontrakt med Washington Capitals till 2025.


TV: Henrik Tömmernes tunga säsongsstart

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games