Foto: Bildbyrån
NHL

Felix Unger Sörum lyfts fram efter debuten: "Yngsta på isen var rätt bra"

ANNONS

Felix Unger Sörum är en av de yngsta svenska spelarna på träningsläger med NHL-klubbarna just nu. Leksandssonen, född 2005, debuterade i natt för Carolina – och stod omgående för en assist.
– Du vet inte hur han kommer hantera ögonblicket, men det såg inte ut att finnas några problem alls, säger Rod Brind'Amour om talangen.

Carolina Hurricanes vann nattens match mot Tampa Bay Lightning med 5-2. Det var en stor SHL-prägel på matchen.

Efter ett ledningsmål av Tampa klev Carolina nämligen in i matchen via ett 1-1-mål av Jayden Halbgewachs, den tidigare SM-guldvinnaren med Växjö. Det kom sedan 2-1 via backen Caleb Jones. Målet föranleddes av en fin forecheck av Felix Unger Sörum som sedan spelade fram till målet.

Noel Gunler gjorde 4-1 till Carolina i början av den tredje perioden, men det var en annan svensk som stal rubrikerna. Efter matchen handlade mycket om Felix Unger Sörums debut, och huvudtränaren Rod Brind'Amour var imponerad över 18-åringen.

– Jag tycker faktiskt att den yngsta killen på isen var rätt bra. Om jag ska vara ärlig, jag var inte helt säker. Han blev precis 18. Du vet inte hur han kommer hantera ögonblicket, men det såg inte ut att finnas några problem alls.

Förra säsongen SHL-debuterade talangen och var en av Sveriges bästa spelare i U18-VM. I början av säsongen var han också mycket bra i Magnus Hävelids första trupputtagning inför JVM. Då blev det sex assist på fyra matcher.


TV: Supertalangens drömmål i försäsongspremiären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM