Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

John Klingberg kan få nyckelrollen - hyllas stort: "Oslagbar”

ANNONS

John Klingberg kan få en stor roll i Toronto kommande säsong. 
Under försäsongen testas han nu som “point” i lagets första powerplay-uppställning. 
– Det är väldigt spännande för mig att komma in och vara en del av det, säger svensken enligt TSN.

I juli stod det klart att John Klingberg skulle flytta igen. Fjärde klubben på runt ett år blev Toronto Maple Leafs där han nu förbereder sig för sin första säsong i tröjan. En säsong där svensken ser ut att få en stor roll i laget. Inte minst i powerplay. 

Enligt TSN:s Mark Masters testas backen som “point” i Torontos första powerplay-uppställning under försäsongen - och hyllas dessutom stort för sitt spel. 

– Vi vet inte hur det ser ut med Klingberg. Han är en högerskytt, vilket förmodligen är den största skillnaden. “Klinger” har haft mycket framgång i den positionen under sin karriär. Vi vill bara använda det här för att hjälpa honom att bli bekväm. Det finns inget bättre sätt att göra det än med våra bästa, säger coachen Sheldon Keefe till TSN.

Hyllas stort: “Oslagbar”

Torontos 26 procent i powerplay var NHL:s näst bästa förra säsongen tack vare spelare som Auston MatthewsJohn TavaresWilliam Nylander, Mitchell Marner och Morgan Rielly. Nu har den sistnämnda petats åt sidan för att ge plats åt Klingberg, åtminstone under träning. Trots det hyllar han sin nya lagkamrat. 

– Jag har sett John spela i powerplay i flera år nu. Han är en av de bästa i ligan. Hans tålamod och skicklighet med pucken är oslagbart. Att addera honom till en grupp som redan har dessa forwards är en unik möjlighet. De är en bra chans för vårt lag att göra det bättre än förra året och för honom att göra ett stort avtryck, säger Morgan Rielly och fortsätter: 
– Med spelarna vi har aspirerar vi att ha ligans bästa powerplay varje år. Vi hade det för två år sedan och vi var där uppe förra året, bakom Edmonton. Det är målet. 

Klingberg själv är väldigt positiv till det hela. 

– Det har varit en stor del av mitt spel hela min karriär. Det är väldigt spännande för mig att komma in och vara en del av det.


TV: Klingberg om övergången till Toronto

 


 

Den här artikeln handlar om: