Mikko Manner.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Mikko Manner inte intresserad av förbundskaptensjobbet i Finland

ANNONS

Mikko Manner har nämnts som en potentiell ersättare till Jukka Jalonen när denne lämnar sitt förbundskaptensjobb i Finland efter säsongen. Själv har den tidigare Brynäs-tränaren inget intresse av att ta över rollen som förbundskapten.
– Jag har ingen lust att ersätta Jukka ännu, säger han till MTV Uutiset.

Det finska ishockeyförbundet ska ersätta Jukka Jalonen på förbundskaptensposten i vår, då guldtränaren gör sin sista säsong som finsk förbundskapten denna säsong.

Under sommaren har den tidigare Brynäs-tränaren Mikko Manner kopplats samman med det snart lediga förbundskaptensjobbet. Manner, som fick sparken från Brynäs i våras, är i dag assisterande förbundskapten till Jalonen – men har inget intresse av att bli bänkboss för de finska lejonen. 

– Mitt enda fokus är en den nuvarande assisterande tränarrollen i landslaget. Jag har ingen lust att ersätta Jukka ännu, säger Manner till MTV Uutiset.

“Finns ingen chans”

På sidan om sitt landslagsjobb söker Manner ett nytt tränarjobb i Europa. En återkomst till Liiga är inte aktuellt denna säsong.

– Det finns ingen chans att jag kommer att träna i Finland den här säsongen. Oavsett vad som händer, säger Manner.

I februari köpte den tidigare Brynäs-tränaren in sig i hemstadens Liiga-klubb Vasa Sport där han i dagsläget finns med som rådgivare till klubbens nya sportchef Herkko Koski.

I somras rapporterade Iltalehti att utöver Manner så var även Ilves tränare Antti Pennanen samt den tidigare tjeckiske förbundskaptenen Kari Jalonen kandidater till det finska förbundskaptensjobbet.


TV: Så går Landeskogs rehab

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM