Mikael Backlund.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
NHL

Insidern: 'God chans' att Mikael Backlund stannar i Calgary Flames

ANNONS

Mikael Backlunds framtid i Calgary Flames är osäker då han blir free agent nästa år. 
Men enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman kan Backlund bli kvar – och också bli lagkapten för Calgary om han förlänger sitt kontrakt. 
– Jag tror att han nu vill stanna och att Flames också vill lösa det, säger Friedman i podcasten “32 Thoughts”

Ända sedan 2009 har Mikael Backlund spelat för Calgary Flames då han har gjort 908 matcher för klubben under 14 års tid – men nu är hans framtid i klubben osäker. 

Backlund har nämligen utgående kontrakt med Calgary och kan bli free agent nästa år. 34-åringen har tidigare berättat om situationen för hockeysverige.se.

– Det handlar inte om pengar, det ekonomiska är sekundärt för mig. Det är mer jag själv som sitter och funderar på framtiden och hur jag vill göra, sade Mikael Backlund till hockeysverige.se i somras.

Backlund kan bli kapten om han förlänger

Nu kommer Sportsnets insider Elliotte Friedman med en uppdatering om Backlunds framtid i Flames. Enligt honom kommer parterna att förhandla och försöka komma överens om ett nytt avtal där svensken skulle kunna bli lagkapten ifall han skulle förlänga sitt kontrakt. 

– Calgary kommer att försöka den bästa dealen för klubben och Backlund vill få den bästa dealen för sig själv. Det tar tid att komma överens men jag får uppfattning att de diskuterar och jag hör att Backlund har indikerat att han vill stanna, säger Friedman i podcasten “32 Thoughts” och fortsätter: 
– Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Flames säger till Backlund, “om vi löser kontraktet så blir du vår kapten”. Jag vet inte om de kommer säga så rakt ut men det vore logiskt. Jag tror att spelarna i Calgary redan ser Backlund som den sanna kaptenen i laget och jag är säker på att klubben vet om det också. 

“De pratar med varandra”

Efter att det tidigare varit osäkert om Backlund ens har velat stanna i Calgary – med tanke på den negativa trenden som klubben har varit i det senaste året – så sägs centern nu kunna tänka sig att bli kvar i klubben i flera år framöver. 

– Jag tror att de pratar med varandra och att det finns en god chans att han blir kvar. Men det är inte nära eller så än för det tar lite tid innan de kan mötas i mitten för vad som är bäst både för laget och spelaren. Det är värt att hålla kolla på situationen med Backlund för jag tror att han nu vill stanna och att Flames också vill lösa det. Nu behöver de bara ta det i hamn, säger Elliotte Friedman. 

Mikael Backlund har gjort 492 poäng under sin tid i Calgary Flames och i somras vann han King Clancy Trophy för sina humanitära insatser i samhället. På meritlistan har han även ett VM-guld med Tre Kronor 2018.


TV: Mikael Backlund vinner King Clancy Memorial Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games