Trevor Zegras.
Foto: Bildbyrån
NHL

Pierre LeBrun om Trevor Zegras kontraktssituation: "Står långt ifrån varandra"

ANNONS

I dag inleder Anaheim Ducks sitt träningsläger – utan stjärnforwarden Trevor Zegras på plats. Parterna har ännu inte enats kring ett nytt kontrakt.
– Parterna står långt ifrån varandra, säger insidern Pierre LeBrun i TSN:s “Insider Trading”.

Under torsdagen inleds Anaheim Ducks träningsläger inför den stundande NHL-säsongen. På lägret återfinns bland andra Leo Carlsson, som hoppas imponera tillräckligt mycket på lagledningen för att spela sig till en plats i Ducks premiärlag.

En som däremot inte ser ut att vara på plats när träningslägret drar igång i dag är lagets stjärnforward Trevor Zegras. Amerikanens entry level-kontrakt med Ducks löpte ut i somras och trots att parterna kunnat förhandla ända sedan förra sommaren har inget nytt kontrakt kommit på plats.

Parterna står alltjämt en bit ifrån varandra i förhandlingarna, rapporterar TSN:s insider Pierre LeBrun.

– Han är klubbens ansikte utåt och lagets offensiva stjärna. Vad jag kan säga är att parterna står långt ifrån varandra. Som jag förstår det har det enats kring kontraktslängden på tre år, men de står långt ifrån varandra lönemässigt. Diskussionerna fortsatte i tisdags, säger LeBrun i “Insider Trading”.

Uppgifter: Buffalo Sabres har visat intresse för Trevor Zegras

Enligt TVA Sports reporter Renaud Lavoie ska Buffalo Sabres ha hört sig för hos Anaheim kring Zegras status, men någon trejd ska inte vara aktuell i nuläget. Enligt Lavoie ska Ducks ha erbjudit Zegras ett avtal värt mellan tre och fyra miljoner dollar per år.

En annan spelare som mycket väl kan komma att saknas under träningslägrets inledande dagar är backen Jamie Drysdale. Precis som Zegras är han restricted free agent, efter att hans entry level-kontrakt löpt ut i somras.

– Hans agent är i Anaheim för att försöka få klart en affär. Vi får se hur det går, säger Pierre LeBrun.

Trevor Zegras noterades för 65 poäng (23+42) på 81 matcher för Anaheim Ducks förra säsongen och blev med det lagets interna poängkung. Jamie Drysdale noterades å sin sida inte för några poäng på de åtta matcher han spelade under en säsong som till stora delar förstördes på grund av en axelskada.


Den här artikeln handlar om: