Lina Ljungblom stoppas från spel i PWHL den här säsongen

Lina Ljungblom draftades av Montréal i måndagens PWHL-draft.
MoDo-forwarden stoppas emellertid från spel i proffsligan den här säsongen, rapporterar The Hockey News.

Som 90:e och sista spelare i draften tingades Lina Ljungblom av Montréal i måndagens PWHL-draft. Något spel i den nya proffsligan är dock inte aktuellt redan den här säsongen för MoDo-forwarden.

Enligt The Hockey News så kommer Ljungblom att stanna i Sverige den här säsongen, då hon stoppas från en flytt till Nordamerika då det inte finns något avtal gällande övergångar mellan ligorna i nuläget och hennes kontrakt med MoDo är bindande säsongen ut.

Behåller rättigheterna i två år

Montréal behåller rättigheterna till Ljungblom i två år, vilket ger den svenska forwarden möjligheten att skriva på för PWHL-klubben i vår när hennes kontrakt med MoDo löpt ut.

Utöver Lina Ljungblom valdes även den svenske målvakten Emma Söderberg i PWHL-draften, då hon draftades som 58:e spelare totalt av Boston. Söderberg förväntas skriva ett kontrakt med PWHL-klubben och spendera den kommande säsongen i den nya proffsligan.

Ljungblom var en av Damkronornas ledande spelare i vårens VM-turnering, där hon stod för tio poäng (7+3) på sju matcher. I SDHL noterades hon för 30 poäng (17+13) på på 32 matcher för MoDo.

Sedan tidigare har den tjeckiska backen Dominika Lásková bekräftat att hon kommer att lämna Luleå/MSSK för PWHL-spel med Montréal i vinter. Detta efter att hon hade en klausul i sitt kontrakt som möjliggjorde flytten.


TV: Pekar ut stortalangen: "Kommer slå igenom"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: