Försäsongen i Hockeyallsvenskan kan kortas ned.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Hockeyallsvenska försäsongen kan kortas ned: "Får gå samman och titta"

ANNONS

Hälften av de allsvenska klubbarna spelade åtta träningsmatcher som uppladdning inför säsongen. Framöver kan försäsongen kortas ned för klubbarna.
– Alla 14 lag får gå samman och titta på vad som är bättre, säger Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman till LT.

I slutet av juli eller början på augusti går de flesta elithockeylagen i Sverige på is. För de hockeyallsvenska klubbarna innebär det att försäsongen sträcker sig nästan två månader innan premiären ska till att spelas.

Nu tittar ligan, tillsammans med klubbarna, på att möjligtvis korta ned försäsongen.

– Jag är öppen för att kunna titta på alla möjliga scenarier när det gäller när vi ska starta. Men det är ju någonting vi alla 14 klubbar får gå samman och titta på och se vad som är bättre, säger ligans sportchef Erik Ryman till LT.

Starta tidigare eller senare?

Den här säsongen spelade hälften av de hockeyallsvenska klubbarna åtta träningsmatcher inför fredagens premiäromgång.

– Jag tycker att den är på tok för lång, säger Södertäljes tränare Magnus Bogren och får medhåll från Björklövens lagkapten Fredric Andersson som menar på att försäsongen är två veckor för lång och att fem träningsmatcher räcker.

Magnus Bogren frågar sig varför Hockeyallsvenskan inte kan starta redan den 1 september, samtidigt som Erik Ryman berättar att många av sportcheferna i ligan tidigare har velat att ligaspelet inte ska starta förrän den 1 oktober.

Jag har väl egentligen inte fått någon sammansställning över opinionen. Just nu känns det 50-50 på lagen, beroende på var man ligger i hierarkin. Ekonomiskt påverkar det också när man vill starta, hur enkelt man har att fylla sina arenor tidigt på säsongen. Kanske är det svårt att sälja säsongskort, för att folk vill se klart fotbollen före andra sporter. Så det är väl lite sådana frågeställningar som också har varit på bordet, säger Ryman.


TV: Studio Oddset Hockey inför HockeyAllsvenskan 

Den här artikeln handlar om: