Foto: Bildbyrån
Nyhet

Emil Wahlberg om petningen: "Just nu är jag inte tillräckligt bra"

ANNONS

För bara några månader sedan ledde han MoDo till SHL. 
Nu har Emil Wahlberg blivit av med kaptensrollen och hamnat utanför laget. 
– Är jag bra spelar jag, är jag dålig spelar jag inte och just nu är jag inte tillräckligt bra, säger Wahlberg till ÖA. 

Som kapten tog han upp MoDo till SHL igen, men väl där ser det ut som att han hamnat utanför Mattias Karlins planer. För Örnsköldsviks Allehanda öppnar Emil Wahlberg upp om det hela - som innebar att han petades i premiären. 

– När coachen sa att jag inte skulle spela mot Skellefteå sa jag att jag förstod hans beslut då jag inte spelat bättre än någon annan. Jag köpte det beskedet till fullo och nu är jag bara förbannad på mig själv då jag inte presterat tillräckligt, säger den 34-årige backen till tidningen.

“Visste att det skulle bli en kamp om att få spela”

I premiären mot Skellefteå var det Kristians Rubins, David Rundblad, David Bernhardt, Pontus Näsén, Daniel Brickley, August Berg och Niklas Folin som tog plats bland sju backar, Och när första hemmamötet nu väntar ser det inte heller ut som att Emil Wahlberg får plats. Enligt ÖA deltog veteranen en del på övningarna under tisdagens träning, men var tydligt inte med i planerna till mötet mot Linköping. 

– Jag visste om innan säsongen vilken plats jag skulle få i det här laget och att det skulle bli en kamp om att få spela. Vi hade exit-samtal efter säsongen och de (tränarna) var tydliga med var de såg mig och jag har vetat om det hela tiden, säger han och fortsätter: 
– Vi får se vad som händer i framtiden men just nu är jag i nuet och det är bara att gnugga på och jag kör extra i gymmet och kör extra efter träningarna och för att visa att jag är här för att spela.

Wahlberg fick kaptensrollen förra säsongen och stod för elva poäng på 50 matcher i Hockeyallsvenskans grundserie. Nu har han fått lämna över "C:et" till David Rundblad.


TV: "Över 52 omgångar har jag svårt att se något annat"

Den här artikeln handlar om: