Foto: Bildbyrån
Nyhet

Elias Salomonsson målskytt i rookiematch

ANNONS

Senare i veckan drar Winnipeg Jets igång försäsongen på allvar. Då avslutade Elias Salomonsson rookieturneringen i Penticton med att bli målskytt.

Det är som vanligt massvis med svenska talanger och visar upp sig för sina respektive NHL-klubbar i Nordamerika. Senare i veckan drar försäsongen igång på allvar, men under de senaste dagarna har de varit flera rookieturneringar. 

Bland annat har flera kanadensiska lag gjort upp i Penticton, som ligger i British Columbia.

Där spelades under måndagen de sista matcherna för turneringen, och då passade Elias Salomonsson på att kliva fram. Den svenske backen, som även ska vara med på Winnipeg Jets träningsläger, visade sin offensiva kvalitéer och prickade in ett mål från sin backplats. Målet innebar 1-1 i matchen som slutade 4-2 till Calgary.

Elias Salomonsson har redan gjort 38 SHL-matcher för Skellefteå och är högaktuell för JVM senare under säsongen. För västerbottningarna finns hoppet om att få tillbaka sin talang kvar. Om han inte imponerar stort på Winnipeg kommer han med största sannolikhet att skickas tillbaka till Sverige.


TV: Experterna listar NHL:s mest intressanta free agents

Den här artikeln handlar om: