Carey Price.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Carey Price öppnar upp: “Om inget mirakel sker är karriären troligtvis över”

ANNONS

Carey Price har bara spelat fem matcher de senaste två säsongerna. 
Nu öppnar stjärnmålvakten för att karriären med stor sannolikhet är över. 
– Jag har fortfarande ett litet hopp om att kunna komma tillbaka och spela igen men just nu ser det inte så troligt ut, säger Price på en presskonferens. 

Senast Carey Price vaktade målet för Montréal Canadiens var 30 april 2022. Totalt har han endast spelat fem NHL-matcher sedan han bar “Habs” på sina axlar till Stanley Cup-finalen 2021. 

Price lider av en svår knäskada som har hållit honom borta från spel och under tisdagen kallade målvaktsstjärnan plötsligt in till en presskonferens. 

Där öppnade han upp om sin situation och enligt Price är hockeykarriären med största sannolikhet över.  

– Om inget mirakel sker så är karriären troligtvis över. Jag har fortfarande kontrakt och jag har fortfarande ett litet hopp om att kunna komma tillbaka och spela igen men just nu ser det inte så troligt ut, säger Price på presskonferensen.

Carey Price: “Knät är inte där det behöver vara”

36-åringen har kämpat länge för att komma tillbaka men han har fortfarande problem med knät. Han menar då att en comeback är väldigt långt bort. 

– Helt ärligt så ser det inte ut som att det kommer hända. Knät är inte där det behöver vara för att klara av att spela målvakt. Jag kommer bara fortsätta mina rehab och försöka få knät att bli tillräckligt bra för mitt vardagliga liv. 

Carey Price sitter på ett av NHL:s dyraste kontrakt då han tjänar 10,5 miljoner dollar per säsong fram till 2026. Det är ett kontrakt som är svårhanterligt för Montréal med tanke på reglerna kring lönetaket samt långtidsskadelistan. 

Stjärnkeepern öppnar då för att få sitt kontrakt trejdad – även om han inte vill spela för ett annat lag än Montréal. 

– Jag är öppen för vad laget än vill göra, om de vill flytta pengarna för att göra laget bättre. Jag vill hjälpa på vilket sätt jag kan. Alla vet att hockeyn är en business, pengar, lönetak och allt sådant är en del av det. Jag vet att jag kommer att vara en “Canadien” för resten av mitt liv och jag är väldigt stolt över det. 

En av sin generations bästa målvakter

Under sin karriär har Price spelat 712 NHL-matcher för Montréal Canadiens och på de matcherna har han 91,7 räddningsprocent och 2,51 insläppta mål per match. Säsongen 2014/15 stod Price för en otrolig säsong där han inte bara vann Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt utan även fick ta emot Hart Trophy som ligans MVP samt Ted Lindsay Award som NHL:s bästa spelare, framröstad av spelarna själva.

På meritlistan har stjärnan ett OS-guld med Kanada 2014 samt ett World Cup-guld 2016. Han har ofta hyllats som en av de den här generationens bästa målvakter.


TV: Carey Prices bästa räddningar från 2021

Den här artikeln handlar om: