Jesse Puljujärvi har flera alternativ.
Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Nyhet

Jesse Puljujärvi bemöter ryktena: “Det siktar jag på”

ANNONS

Jesse Puljujärvi har varit en ryktens man då han saknar NHL-kontrakt samtidigt som han rehabiliterar sig från en höftoperation.
Den tidigare supertalangen har intresse från både MoDo i SHL och Kärpät i Finland – men är nu tydlig med att han siktar på att återvända till NHL. 
– Det är NHL som jag siktar på, säger Puljujärvi i en intervju med Ilta-Sanomat

Efter den senaste säsongen så erbjöds Jesse Puljujärvi inget nytt kontrakt av Carolina Hurricanes och han blev därmed free agent på NHL-marknaden. Finländaren har sedan genomgått en höftoperation som håller honom borta från spel under en längre tid. 

Puljujärvis rehabilitering går dock bra och han har varit på is tidigare än förväntat. Därmed har det börjat cirkulera en hel del rykten om 25-åringens framtid. 

– Ingenting har förändrats. Mitt mål är fortfarande att komma i toppform och få benen i så bra form som möjligt. Det är viktigast nu och att se när jag är redo att spela igen, säger Puljujärvi till finska Ilta-Sanomat om sin status.

Jesse Puljujärvi: “NHL är huvudmålet”

Aftonbladet uppgav i augusti att MoDo har visat intresse för att värva finländaren till Sverige. Även Puljujärvis moderklubb Kärpät har deklarerat att de är intresserade av att värva hem forwarden. 

Nu svarar då Puljujärvi på ryktena – och är tydlig med att hans fokus ligger på att återvända till NHL 

– NHL är definitivt huvudmålet. Jag jobbar för det varje dag, säger han och fortsätter: 
– Det är NHL som jag siktar på. Naturligtvis vet man aldrig vad som kommer att hända. Det är bra att det finns många alternativ.

NHL-klubbarnas träningsläger börjar snart och Puljujärvi är ännu inte ens nära en comeback. Det har därmed varit tyst från NHL:s håll menar han. 

– Än så länge har jag inte hört någonting från NHL, men så är det väl när alla vet att det kommer att ta många månader för mig att komma i form. Jag vet att det finns ett visst intresse från NHL-lag, men låt oss vänta tills jag kommer närmare spelkonditionen, säger Puljujärvi till Ilta-Sanomat.

Valdes som fyra i NHL-draften 2016 

Jesse Puljujärvi gjorde dundersuccé på JVM 2016 med 17 poäng på sju matcher och utsågs till turneringens MVP när Finland vann guld. Senare det året draftades han av Edmonton Oilers som fyra bakom Auston Matthews, Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois. Puljujärvi valdes då före spelare som bland annat Matthew Tkachuk och Clayton Keller. Han har däremot inte levt upp till förväntningarna med 114 poäng på 334 NHL-matcher som facit. 

Senast han spelade i Europa gjorde han stor succé med 24 mål och 53 poäng på 46 matcher i Liiga 2019/20. Han kom då femma i skytteligan och fyra i poängligan. 


TV: "Över 52 omgångar har jag svårt att se något annat"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games