Markas Samenas.
Foto: Acadie-Bathurst Titan/Twitter
Juniorer

Markas Samenas lämnar QMJHL – klar för OHL-spel

ANNONS

Svenske doldisforwarden Markas Samenas tog förra säsongen klivet från Karlskronas juniorlag till den kanadensiska juniorligan QMJHL. Nästa säsong väntar spel i OHL, då 19-åringen skrivit på ett kontrakt med Flint Firebirds.

Markas Samenas är klar för en fortsättning i Nordamerika.

Efter att ha spelat fjolårssäsongen i Acadie-Bathurst Titan i QMJHL väntar nu spel i OHL för den 19-årige forwarden. Till den kommande säsongen är Samenas klar för spel i Flint Firebirds, meddelar spelarens agentur Import Sports Management via sitt Instagram-konto.

Den svenske doldisforwarden, som inte har några meriter från spel i ungdoms- eller juniorlandslagen, valde efter sin debutsäsong med Acadie-Bathurst att gå tillbaka in i CHL:s importdraft och valdes av Firebirds efter att sommaren dessförinnan draftats av Acadie-Bathurst.

– Vi är väldigt glada att välkomna Markas till vår organisation. Han är en stor, mångsidig forward som har en stark karaktär och som vi hade ett öga på redan förra året. Vi känner att han kommer att komplettera vårt lag på ett bra sätt, sade general managern Dave McParlan till klubbens hemsida efter att Firebirds valt honom i importdraften i början av juli.

Under sin debutsäsong i QMJHL producerade Samenas 13 poäng (6+7) på 55 matcher. 19-åringen har tidigare spelat ungdomshockey i Almtuna och AIK samt juniorhockey i Karlskrona.


TV: "Sticker ut – på ett negativt sätt”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM