Samuel Ward.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Beskedet: Samuel Ward avslutar karriären

ANNONS

2015 fanns Samuel Ward med i den svenska JVM-truppen.
Som 28-åring väljer nu målvakten att avsluta karriären efter flera års skadebekymmer, rapporterar NSD.

Samuel Ward har inte spelat hockey sedan säsongen 2019/20 med hockeyallsvenska Västervik. Inför den gångna säsongen berättade den tidigare JVM-målvakten att han siktade på en comeback, men något spel blev det inte då.

Efter att ha tränat med den norska andradivisionsklubben Ski upplevde Ward alltjämt smärta vid sidledsförflyttningar och för NSD berättar Ward att han nu bestämt sig för att avsluta karriären.

– Jag insåg att det var osannolikt att jag skulle kunna ta mig tillbaka till hockeyn efter att ha varit ifrån den i nästan fyra år, även om det kändes mycket bättre än innan operationerna, och var psykiskt förberedd på att det inte skulle gå, säger Samuel Ward till NSD.

Fanns med i JVM-truppen 2015

Innan comebackförsöket genomgick Ward operationer på bägge sina höfter.

– Innan jag fick operera mig kändes det inget vidare, men jag är på ett bättre ställe nu, och har insett att hockeyn inte är allt här i livet, säger Samuel Ward.

Ward, som kommer från Nyköping, spenderade sin juniortid i Luleå och fick även chansen i två SHL-matcher med klubben. Säsongen 2014/15, som han spenderade på lån i den dåvarande allsvenska klubben Asplöven, fanns Ward även med i den svenska JVM-truppen. Målvakten fick dock ingen speltid i turneringen. Totalt samlade Ward på sig 57 matcher i Hockeyallsvenskan med Asplöven och Västervik samt 95 matcher i den norska högstaligan med Sparta Sarpsborg.

Samuel Ward är storebror till Luleås nuvarande målvakt Matteus Ward.


TV: ”Då ska vi börja ifrågasätta om de är rätt personer”

Den här artikeln handlar om: