Leksand vann daladerbyt – trots underläge

Leksand tog sin andra raka seger när man besegrade Mora på hemmaplan under lördagen. Daladerbyt slutade 4-2 till SHL-laget.

Leksand och Mora har inte spelat en tävlingsmatch mot varandra sedan man mötte varandra i kvalspelet till högstaligan 2019. Men allt som oftast drabbas rivalerna samman på försäsongen.

Den här gången var det SHL-laget Leksand som drog det längsta strået och vann med 4-2, trots att Mora hade med sig ledningen från den första perioden.

Det var Leksands Kalle Östman som öppnade målskyttet innan Mora stod för två raka mål genom Petter Vesterheim och Chad Yetman.

Östman klev fram igen

I den andra perioden var det sedan Anton Johansson som sprätte in 2-2 efter en fin individuell aktion. I den tredje perioden kom också 3-2 för Leksand, och återigen var det Kalle Östman som klev fram. Patrik Zackrisson stängde sedan matchen med 4-2 i tom målbur.

Segern var Leksands andra raka. Senast vann man mot Örebro i förlängning. Tidigare under försäsongen har det blivit två förluster mot Frölunda och Färjestad. För Moras del har det blivit en vinst på tre matcher mot Storhamar (förlust 3–4 e. str), Östersund (vinst 3-0) och Leksand.

För Moras del väntar nu MoDo nästa vecka, samtidigt som Leksand går vidare med matcher mot Västerås och Linköping.

TV: Ifrågasätter målvaktssatsningen: ”Inget stort fan”