Sverige vinner mot Finland – Thomas Paananen segrare i första landskampen

Under fredagskvällen spelade Team 17 sin första landskamp med Thomas Paananen som förbundskapten.
Det blev då seger för Sverige med 4-2 mot Finland.

Sveriges U17-landslag snörade på sig skridskorna under fredagskvällen för sin första landskamp för den nya säsongen. Det var då också förbundskapten Thomas Paananens första landskamp vid rodret hos Team 17.

Paananen och spelarna fick då jubla direkt efter en 4-2-seger mot Finland.

Sverige började bra och tog ledningen halvvägs in i den första perioden då Almtunatalangen Filip Ekberg satte 1-0 efter assist av Viktor Klingsell (Skellefteå) och Milton Gästrin (MoDo). Strax därefter utökades ledningen då Örebros forwardslöfte Eric Nilson satte 2-0.

I den andra perioden kom Finland tillbaka och kvitterade genom två mål av Max Westergård, som till vardags spelar i Frölunda. I slutet av mittperioden återtog dock Sverige sin ledning och återigen var det Eric Nilson som blev målskytt.

Finland satte sedan hårt tryck ner mot Sveriges mål i den tredje perioden men i stället för en kvittering kunde Team 17 utöka till 4-2 i powerplay. HV71:s talang Noel Skarby blev målskytt där Albin Laksonen (Växjö) och Jakob Ihs Wozniak (Luleå) noterades för assistpoäng.

Matchen slutade 4-2 till Sverige och målvakten Måns Goos (Västerås) stod för en riktigt stark insats mellan stolparna då han räddade 39 av 41 skott i vinsten.

Thomas Paananens killar ställs återigen mot Finland redan under lördagskvällen.

Sverige – Finland 4–2 (2-0,1-2,1-0)

Sverige: Eric Nilson 2, Filip Ekberg, Noel Skarby.
Finland: Max Westergård 2.

TV: HV71-talangen siktar högt