Luleå vann efter att Thomas Berglund bytte in Joel Lassinantti.

Luleå studsar tillbaka – vinner mot Zug efter stark vändning

I går förlorade Luleå mot Ambri-Piotta nere i Schweiz.
Nu studsade norrbottningarna tillbaka och vann efter att ha vänt 1-3 till 6-3 mot EV Zug.

Luleå är just nu nere i Schweiz för sin försäsong. Under fredagen ställdes de mot Ambri-Piotta vilket slutade med en 3-1-förlust för SHL-laget.

Redan under lördagen var Luleå i action igen och jagade efter att studsa tillbaka då storklubben Ev Zug stod för motståndet. Då lyckades norrbottningarna vinna med 5-3 efter en stark vändning.

Det blev en händelserik första period då Pontus Andreasson gav Luleå ledningen efter knappt sju minuter spelat, han assisterades av nye backen Oskari Laaksonen. Drygt en minut senare svarade dock Zug då tidigare Skellefteåforwarden Andreas Wingerli klev fram och satte 1-1. Strax därefter hade Zug vänt på ställningen när Grégory Hofmann sköt 2-1. Det hade därmed gjort tre mål på en 1:52 minuters spel. Några minuter senare blev det värre för Luleå eftersom Zug utökade till 3-1 genom Tobias Geisser. Efter den första perioden valde tränaren Thomas Berglund att byta målvakt. Ut med Matteus Ward som i stället fick göra plats för Joel Lassinantti i kassen.

Stark vändning av Luleå

I den andra perioden höjde sig sedan Luleå och lyckades komma tillbaka in i matchen. Med fyra minuter kvar av mittperioden kom reduceringen då Brendan Shinnimin blev målskytt och två minuter senare kunde Luleå även kvittera då nyförvärvet Oscar Eklind skickade pucken i nät.

Helt jämnt inför den tredje perioden och väl där klev Luleå fram ytterligare en nivå för att fullborda vändningen. Precis i början kunde Luleå ta ledningen då Olli Nikupeteri gjorde målet. När de fick chansen i powerplay några minuter senare kom ännu ett mål för Luleå då David Lilja styrde in pucken för 5-3.

Joel Lassinantti stod för en stark insats efter sitt inbytt och han höll nollan under sina 40 minuter i matchen. Luleå vann sedan matchen med 6-3 efter att hemvändande stjärnan Linus Omark gjort mål i tom kasse.

Zug – Luleå 3–6 (3-1,0-2,0-3)

Zug: Andreas Wingerli, Gregory Hofmann, Tobias Geisser.
Luleå: Pontus Andreasson, Brendan Shinnimin, Oscar Eklind, Olli Nikupeteri, David Lilja, Linus Omark.

TV: "Över 52 omgångar har jag svårt att se något annat"