Thea Johansson sköt ett av målen i segern.
Damkronorna

Damkronorna tar revansch – vinner mot Finland

Damkronorna hade inlett turneringen med två förluster.
Men under lördagen fick Sverige revansch genom att vinna med 4-1 mot Finland.

Den här veckan spelar Damkronorna turnering i Vierumäki och för blågul del inleddes turneringen med två förluster, 0-2 mot Finland och 3-4 mot Tjeckien.

Nu fick dock Sverige revansch och kunde besegra Finland med 4-1 efter en stark insats.

Det var däremot Finland som fick utdelning först i matchen. Lite drygt halvvägs in i den första perioden så tog finländskorna ledningen då Luleåstjärnan Petra Nieminen satte 1-0.

Damkronorna svarade sedan upp bra och mindre än minuten efter Finlands ledningsmål kom kvitteringen. LHC:s stjärnvärvning Sara Hjalmarsson klev fram och skickade in 1-1 efter assistpoäng av MoDos Lina Ljungblom och Djurgårdens Alice Östensson.

Stormatch av Ida Boman

I den andra perioden höjde sig Sverige ytterligare och precis i slutet av perioden kom också utdelningen. I periodens sista minut gjorde Damkronorna två mål för att gå upp till en 3-1-ledning. Först gjorde collegeforwarden Thea Johansson 2-1 i powerplay efter passning av Hanna Thuvik, till vardags i Brynäs. Bara 32 sekunder senare kom även 3-1 då HV71:s Elin Svensson blev målskytt via assist från Brynäs Jenny Antonsson

Under matchens avslutande period pressade Finland på för att komma tillbaka in i matchen men Damkronorna stod emot bra och kunde hålla ut resten av matchen.

Slutresultatet blev sedan 4-1 då Lina Ljungblom gjort mål i tom kasse. Sveriges målvakt Ida Boman stod för en riktigt stark insats mellan stolparna då hon räddade 32 av 33 skott i vinsten.

Damkronornas nästa match är redan i morgon, söndag, då de återigen har chans på revansch – den här gången mot Tjeckien.

Finland – Sverige 1–4 (1-1,0-2,0-1)

Finland: Petra Nieminen,
Sverige: Sara Hjalmarsson, Thea Johansson, Elin Svensson, Lina Ljungblom.

TV: "Ingen anledning att göra några större förändringar"