Joe Veleno.
Foto: David Kirouac-USA TODAY Sports
NHL

Joe Veleno förlänger med Detroit Red Wings

ANNONS

Joe Veleno väntar fortfarande på sitt genombrott på NHL-nivå. 
Nu skriver centern, som spelade i Malmö säsongen 2020/21, på ett nytt kontrakt med Detroit Red Wings. 

2018 draftades Joe Veleno i förstarundan av Detroit Red Wings och han sågs som en stor talang efter att ha fått “exceptionell status” i QMJHL redan som 15-åring och öste in poäng i juniorligan innan han tog steget över till den professionella hockeyn. 

Veleno har sedan tagit en ordinarie plats i Detroits laguppställning men 23-åringen väntar fortfarande på det stora genombrottet på NHL-nivå. Den senaste säsongen gjorde han 20 poäng (9+11) på 81 matcher. 

Nu meddelar Red Wings att de har kommit överens om ett kontrakt med centern inför den kommande säsongen. Avtalet är värt 825 000 dollar i ett år för ett värde på cirka nio miljoner kronor.

Blev avstängd i VM efter stampning

Joe Veleno blev utlånad till IF Malmö Redhawks för säsongen 2020/21 och han gjorde 20 poäng (11+9) på 46 matcher i SHL. Totalt har han spelat 152 matcher i NHL under sin karriär. 

I våras var Veleno med och spelade VM med Kanada och han gjorde då fem poäng på fem matcher innan han blev avstängd resten av VM för en stampning med skridskon på Nino Niederreiter i en match mot Schweiz. Kanada vann sedan VM-guld.


TV: Svenska Detroit-talangerna hyllas av experterna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL