Niklas Olausson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: Niklas Olausson klar för Linköping

ANNONS

Niklas Olausson ser ut att blir kvar i SHL.
Enligt NSD är 37-åringen överens med Linköping om ett korttidskontrakt.

Niklas Olausson avslutade fjolårssäsongen med Luleå efter att ha spelat i både Basel och Graz under säsongens gång. Nu ser veteranen ut att bli kvar i SHL – men någon fortsättning i Luleå verkar det inte bli.

Enligt NSD är Olausson i stället överens med SHL-konkurrenten Linköping om ett korttidskontrakt, vilket även Expressen rapporterat om. NSD rapporterar att Olausson kommer att träna och spela med LHC de närmaste tre veckorna.

Olausson inledde sin SHL-karriär i just Linköping säsongen 2006/07, då an spelade 38 grundseriematcher för klubben. Totalt gjorde han 64 matcher för LHC innan han lämnade för spel i allsvenska Västerås 2008.

37-åringen har spenderat merparten av sin SHL-karriär i Luleå, där han haft roller som både lagkapten och assisterande kapten. Förra säsongen stod han för fyra poäng på sex matcher i SHL:s grundserie samt ytterligare tre poäng (1+2) på tio slutspelsmatcher.


TV: "Inga superstjärnor som kommit för att förvandla laget"

Den här artikeln handlar om: