Mathias Hellgren, här i Hudiksvalls tröja.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Mathias Hellgren fick inte följa med Kalmar upp – klar för Kristianstad

ANNONS

Mathias Hellgren hade skrivit på för Kalmar inför nästa säsong men fick inte följa med upp när klubben flyttades upp till HockeyAllsvenskan. 
Nu är centern i stället klar för Kristianstad som tvångsnedflyttades till Hockeyettan. 

I våras trodde Kalmar att de precis hade missat avancemang till HockeyAllsvenskan då de kom tvåa i kvalserien på samma poäng som Nybro men med sämre målskillnad vilket gjorde att Nybro gick upp. 

Centern Mathias Hellgren värvades då till Kalmar för att vara en del av lagets nya satsning för att försöka ta sig upp och spela allsvensk hockey. 

Under sommaren kom dock beskedet att Kristianstad inte klarar elitlicensen och tvångsnedflyttas till Kristianstad medan Kalmar får en gratisplats i HockeyAllsvenskan.

“Kommer bidra med nyttig rutin och kunskap”

Hellgren fick då inte följa med Kalmar upp – men nu har han hittat sin nya klubbadress. Han skriver i stället på för just Kristianstad i Hockeyettan

– Han har som spelare stor erfarenhet av Hockeyettan och har under åren visat sig vara en väldigt solid center vilket vi är glada över att nu få ta del utav. Han är användbar i många olika situationer på isen, inte minst då han är en stark tekare. Jag tror även att hans erfarenhet av ligan och hans lugn som person kommer bidra med nyttig rutin och kunskap till vårt omklädningsrum, säger KIK:s sportchef Christoffer Malm.

Mathias Hellgren gjorde tolv poäng på 18 matcher för Sundsvall den senaste säsongen. Totalt har han spelat 188 matcher i Hockeyettan under sin karriär.


TV: Debuterade i HockeyTvåan som 16-åring

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM