Alexis Lafrenière.
Foto: David Kirouac-USA TODAY Sports
NHL

Alexis Lafrenière nära nytt avtal med New York Rangers

ANNONS

Draftettan från 2020, Alexis Lafrenière, har inget kontrakt med New York Rangers inför nästa säsong. 
Men nu säger han själv att det hålls positiva samtal och att ett nytt avtal inte är långt bort. 
– Min agent och Rangers är i diskussioner, jag hoppas att det kommer att lösas inom de närmaste veckorna, säger 21-åringen till La Presse

I september kommer NHL att inleda sin försäsong med träningsläger och ett stort antal träningsmatcher inför den stundande säsongen. Det är dock fortsatt ett antal spelare som är restricted free agents och inte har kommit överens med sin klubb om ett nytt avtal. 

En av dem är draftettan från 2020, Alexis Lafrenière, som fortfarande inte har ett gällande kontrakt med New York Rangers inför nästa säsong. 

Nu går 21-åringen själv ut och berättar att det hålls positiva samtal och att det bara är en tidsfråga innan parterna är överens.  

– Det kommer. Min agent och Rangers är i diskussioner, jag hoppas att det kommer att lösas inom de närmaste veckorna, säger Lafrenière till La Presse.

Lafrenière: “Älskar att spela i Rangers”

Den unge forwarden menar att han inte känner sig stressad över situationen. Han trivs också väldigt bra i Rangers vilket gör att han vill stanna i klubben under en lång tid framöver. 

– Det är lugnt, det är så det är i NHL. Man måste ha tålamod, ibland tar det längre tid, säger Lafrenière och fortsätter: 
– Jag älskar att spela där. Jag älskar staden, fansen, arenan. Att spela på Madison Square Garden är fantastiskt, särskilt i slutspelet.

Alexis Lafrenière valdes som etta i NHL-draften 2020 men har sedan inte fått det där lyftet på NHL-nivå än som många förväntar sig av en draftetta. Den senaste säsongen gjorde han 16 mål och 39 poäng på 81 matcher för New York Rangers. 

– Jag tror att mitt spel har förbättrats åt båda hållen. Jag skulle fortfarande vilja ha mer offensiv produktion, generera mer attack. Men man måste ha tålamod. Det kommer, tror jag, säger han.


TV: Lundqvists tio bästa räddningar i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL