Filip Lennström.
Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Filip Lennström klar för Kristianstad

ANNONS

Kristianstad förstärker laget ytterligare inför säsongen i Hockeyettan. 
Under måndagen presenterar klubben värvningen av allsvenska forwarden Filip Lennström.
– Han kommer få chansen att spela högre upp och i mer offensiva situationer än vad han använts till tidigare, säger sportchef Christoffer Malm.

Kristianstads trupp börjar ta form mer och mer efter tvångsdegraderingen från HockeyAllsvenskan till Hockeyettan. 

Under måndagen presenterar klubben att de värvar från ligan som de precis fått lämna. 25-årige forwarden Filip Lennström är nämligen klar för en flytt till KIK. 

– Filip är en spelare jag stött på de senaste åren i HockeyAllsvenskan och alltid en spelare man haft respekt av att möta med hans ärliga spel. Han kommer till hallen varje dag för att själv bli bättre och ge 100 procent i allt han gör. Något som vi värnar om och vill fånga upp i den träningskultur vi nu ska sätta ihop hos oss, säger sportchefen Christoffer Malm och fortsätter: 
– En spelare som hunnit samla på sig erfarenhet av några år i HockeyAllsvenskan i en defensiv ganska begränsad roll. Den rollen tror jag att vi tillsammans kan utveckla när han nu tar ett steg ner rent seriemässigt och kommer få chansen att spela högre upp och i mer offensiva situationer än vad han använts till tidigare.

Filip Lennström kommer närmast från Vita Hästen där han gjorde elva poäng på 46 matcher. Totalt har han spelat 217 matcher i HockeyAllsvenskan under sin karriär där han har spelat för Pantern, Mora och Vita Hästen. Han har även noterats för 13 SHL-matcher med Malmö Redhawks. 

I och med värvningen har Kristianstad nu 15 spelare i sin trupp inför den kommande säsongen fördelat på två målvakter, fem backar och åtta forwards.


TV: Melker Sigurd – stockholmaren som blev modoit

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games