Fabian Lysell.
Foto: Bildbyrån
NHL

Fabian Lysell siktar på NHL-plats i Boston: "Ska göra allt"

ANNONS

Fabian Lysell avslutade den gångna säsongen med en hjärnskaknining. På väg tillbaka från smällen siktar nu den svenske talangen på att ta en plats i Boston Bruins forwardsuppsättning kommande säsong.
– Jag hade ett riktigt bra år ifjol, säger Lysell till NHL.com.

Det blev 37 poäng på 54 matcher i AHL:s grundserie för Fabian Lysell innan 20-åringen åkte på en hjärnskakning tre matcher in i Calder Cup-slutspelet med Providence Bruins.

Smällen avslutade en annars framgångsrik rookiesäsong i farmarligan för Lysell, som kände av sviterna från smällen under sommarens utvecklingsläger med Boston Bruins.

– Jag fick ta det lugnt i början med träningen. Jag kunde inte ta ut mig helt och hållet direkt. Jag tror inte det behövs när man får en längre försäsong, men det känns som att jag förberedd mig rätt bra och jag känner att jag kan börja pusha mig själv nu. Nu känns det rätt bra, säger Lysell till NHL.com.

Siktar på NHL-spel

Efter att Bruins draftade svensken som 21:a spelare totalt 2021 har Lysell spenderat de senaste två säsongerna i Nordamerika. Först i juniorligan WHL med Vancouver Canucks och så den gångna säsongen i AHL-klubben Providence.

Nästa säsong siktar Lysell på att ta steget till NHL.

– Alla som kommer till träningslägret siktar på att ta en plats och det är inte annorlunda med mig. Jag hade ett riktigt bra år ifjol och när jag nu kommer in till lägret så kommer jag lägga all energi för att lyckas, säger Lysell.

Lysells poängnotering på 37 poäng är den fjärde högsta någonsin av en svensk juniorspelare i AHL. Bara Alexander Holtz (51), William Nylander (45) och Niclas Bergfors (40) har gjort fler poäng som junior i farmarligan.


TV: Lysell om sitt utvecklingsläger med Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games