Ludvig Jansson och Erik Gustafsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Erik Gustafsson hyllar Ludvig Jansson: "En grym hockeyspelare"

ANNONS

Tidigare har Erik Gustafsson tagit bland annat Nils Lundkvist och Jesper Sellgren under sina vingar i Luleå. I vinter kan det mycket väl bli nyförvärvet Ludvig Jansson som får matchas ihop med Luleåkaptenen.
– Jag tycker att han är en grym hockeyspelare, säger Gustafsson till NSD.

Den gångna säsongen samlade Ludvig Jansson på sig viktig seniorrutin i Hockeyallsvenskan med Södertälje och tog plats i JVM:s All-Star-lag efter att ha öst in tio poäng (4+6) på sju matcher i turneringen.

I våras blev Jansson klar för SHL-spel med Luleå – och i går gjorde 19-åringen sin debut för den norrbottniska klubben. Han matchades tillsammans med lagkaptenen Erik Gustafsson i DM-finalen mot Piteå, där hans spel imponerade på kaptenen.

– Jag tycker att han är en grym hockeyspelare. Vi ska jobba tillsammans på det defensiva. Sätta en stenhård ram i egen zon, hitta varandra där och avlösa varandra i presspelet. All potential finns där. Det offensiva lägger jag mig inte så mycket i. Det har han redan. I det defensiva ska jag försöka lära honom så mycket jag kan. Så ska vi se om vi hittar en fin kemi tillsammans. Det är jag ganska säker på att vi kommer göra, säger Gustafsson till NSD.

“Kul att bygga på en kemi”

Gustafsson har tidigare tagit både Nils Lundkvist och Jesper Sellgren under sina vingar i Luleå. Den kommande säsongen kan Ludvig Jansson bli nästa unga back att paras ihop med veteranen.

– Det är kul att bygga på en kemi. Förhoppningsvis får vi spela mycket ihop så man hittar den. Det har varit mycket hattande med många olika backpartners. Då är det svårt att hitta någon ryggmärgshockey, säger Gustafsson.

Luleå besegrade Piteå med 6–1 under gårdagen, men förlorade tekniskt sett DM-finalen då Hockeyettan-klubben fick inleda matchen med en 6–0-ledning. Ludvig Jansson stod för en assist i matchen.


TV:  HV-talangen spelade med fem lag förra säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM