Juniorkronorna

Juniorkronorna föll - trots hattrick från Filip Bystedt

ANNONS

Juniorkronorna såg ut att avsluta World Junior Summer Showcase i USA på bästa sätt. 
Istället tappade man 4–1 till en 4–5-förlust. 

Mål efter 17 sekunder och hattrick efter 13.34 spelade av första perioden. Det blev ett hyfsat framträdande för Filip Bystedt när Juniorkronorna under fredagskvällen (svensk tid) tog sig an USA blå i World Junior Summer Showcase. 

Trots detta slutade det hela däremot i ett tungt nederlag. Med en sekund kvar av matchen satte nämligen USA 5–4 och hade fullbordat sin vändning, från 1–4 till en 5–4-seger. 

Utöver Filip Bystedts tre mål hittade även Hannes Hellberg nätet till 4–1 i den första perioden. Det tredje målet på en minut i mitten av perioden. Därefter hämtade USA upp sig.

Tidigt i den andra perioden gav Lane Hutson sitt lag hopp genom 2–4 i powerplay och därefter rullade det på. Ytterligare ett mål i numerärt överläge gav USA 3–4 innan ny paus. 

Det avgörande målet med en sekund kvar av matchen kom efter att Alexander Hellnemo, som vaktade det svenska målet, släppt en retur ut till en hungrig amerikan. 

Hellnemo stod totalt för 35 räddningar. 

Till Bystedts och Hellbergs mål noterades Otto Stenberg och Mattias Hävelid för två assist var medan Felix Unger Sörum och Fabian Wagner båda klev av med en poäng.

Matchen var J20-landslagets sista i Plymouth. De vann med 7-0 i sin första match men föll sedan med 10-1 i sin andra. Tredje mötet spelades mot Finland och slutade med en 3–2-seger.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL