Småkronorna besegrade Schweiz.
Hlinka Gretzky Cup

Småkronorna besegrade Schweiz i Hlinka Gretzky Cup

Sverige fick avsluta Hlinka Gretzky Cup med en vinst. De besegrade Schweiz i matchen om femte pris - efter förlängning.

Sverige missade en topp fyra-placering i Hlinka Gretzky Cup för första gången sedan 2013, efter att ha missat semifinal på grund av en sämre målskillnad än Tjeckien och USA. Men det blev i alla fall en femteplats för Småkronorna i den prestigefyllda U18-turneringen.

De besegrade nämligen Schweiz i matchen om femteplats, efter att ha vänt ett 0-2-underläge till 3-2.

Efter en mållös förstaperiod gjorde Schweiz två mål på elva sekunder (!) drygt fem minuter in i den andra, och tvingade Sverige att jaga. Det gjorde man framgångsrikt. Knappt 14 minuter in på perioden reducerade Måns Toresson (Frölunda) till 2-1, och knappt fem minuter senare slog Skellefteås Hugo Zetterlund till och fixade kvitteringen.

Den tredje perioden blev mållös. I förlängningen klev sedan Djurgårdstalangen Linus Eriksson fram och satte avgörandet via en läcker backhand från nära håll. Därmed kunde Sverige säkra femteplatsen.

Ifjol slutade Småkronorna på andraplats i turneringen efter en finalförlust mot Kanada. I år tvingas de följa slutspelet vid sidan av. Kanada och USA möts i den ena semifinalen, medan Finland och Tjeckien möts i den andra.

TV: Vill gå i brorsans fotspår