Kyle Dubas.
Foto: Uffe Bodin
NHL

Kyle Dubas anställer ingen ny GM för Pittsburgh Penguins

ANNONS

När Kyle Dubas anställdes som ny president för Pittsburgh Penguins var planen att han skulle rekrytera en ny general manager under sommaren. Det har han inte gjort. I stället kom under torsdagskvällen beskedet att han tar jobbet själv. Tills vidare.
– Vid den här tidpunkten känns det som bästa beslutet, säger Dubas enligt NHL.com.

Det var snabba ryck i början av sommaren när Kyle Dubas abrupt fick lämna posten som general manager för Toronto Maple Leafs efter sin dispyt med presidenten Brendan Shanahan. Det dröjde inte länge innan Pittsburgh Penguins snappade upp 37-åringen och utsåg honom till ny president.

Planen då var att Dubas skulle agera general manager för klubben temporärt, till dess att han hunnit utse en ersättare till Ron Hextall som fick sparken efter förra säsongens slutspelsmiss.

Nu visar det sig att den temporära perioden förlängs. Dubas skulle ha rekryterat en ny general manager i juli, hette det ursprungligen. Men nu kommer han att sitta på dubbla stolar under sin första säsong i Pittsburgh.

Fick med sig Jason Spezza från Toronto Maple Leafs

– Vid den här tidpunkten känner jag att det är bäst för kontinuiteten att jag formellt fortsätter i både rollerna som president och general manager, sade Kyle Dubas under torsdagen.
– Vi kommer att fortsätta utvärdera GM-positionen vid sidan av allt annat i framtida lågsäsonger för att säkerställa att vi optimerar alla delar av ledningen, Vi har en liten men extremt dedikerad ledningsgrupp här.

Tidigare storspelaren Jason Spezza följde med Dubas från Toronto till Pittsburgh och kommer att agera assisterande general manager. Dessutom har Penguins befordrat Amanda Kessel, tidigare landslagsstjärna för USA, och forne NHL-backen Trevor Daley till "special assistants" med större ansvar än tidigare i organisationen.

Kyle Dubas har under sommaren gjort en hel del förändringar i Penguins laguppställning. Bland annat genom att värva spelare som Alex Nedeljkovic, Ryan Graves, Noel Acciari, Lars Eller, Andreas Johnsson och Reilly Smith. Klubben nämns också som den som ligger närmast till hands att kunna värva Erik Karlsson från San Jose Sharks.


TV: Experten – de leder jakten på Erik Karlsson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM