Sidney Crosby kommer att sakna Jake Guentzel under säsongsinledningen.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Jake Guentzel opererad – missar säsongsstarten

ANNONS

Pittsburgh Penguins får av allt att döma klara sig utan en nyckelpjäs när säsongen startar i oktober. Under fredagen meddelade klubben att forwarden Jake Guentzel opererat sin högra fotled och blir borta i minst tolv veckor.

Pittsburgh Penguins har rustat upp efter fjolårets fiasko som slutade med första slutspelsmissen sedan 2006. Dels har man sparkat general managern Ron Hextall och ersatt honom med Kyle Dubas. Dels har man städat upp en del i laguppställningen och värvat in spelare som som Alex Nedeljkovic, Ryan Graves, Noel Acciari, Lars Eller, Andreas Johnsson och Reilly Smith.

När NHL-säsongen 2023/24 tar sin början tvingas man dock klara sig utan en av sina nyckespelare.

På fredagen meddelade Kyle Dubas att Jake Guentzel genomgått en operation på höger fotled. Exakt hur länge han kommer att bli borta är oklart, men tanken är att han ska utvärderas efter tolv veckor. Det innebär att han sannolikt inte finns på isen förrän tidigast i månadsskiftet oktober/november.

Jake Guentzel, som varit Sidney Crosbys sidekick under flera säsonger, stod i fjol för 36 mål och 73 poäng på 78 matcher. Det var den amerikanske 28-åringens tredje mest produktiva säsong i NHL-karriären. Tidigare har han skjutit 40 mål vid två tillfällen och varit över 80 poäng en gång.


TV: Jake Guentzel tvåmålsskytt mot Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games