Småkronorna

TV: Sverige besegrade Tjeckien - efter Herman Livs monsterräddning

ANNONS

Småkronorna behövde besegra Tjeckien med fem mål för att gå till slutspel i Hlinka Gretzky Cup. De såg ett tag ut att kunna lyckas - men två sena tjeckiska mål förstörde spänningen. Sverige vann med 4-2.

Efter att ha besegrat Tyskland med 11-1 och förlorat med 6-1 mot USA behövde Småkronorna besegra Tjeckien med fem mål i gruppavslutningen för att gå till semifinal av den prestigefyllda U18-turneringen Hlinka Gretzky Cup. Och man kan lugnt säga att Sverige verkligen gjorde tillställningen till en rysare.

Redan i den första minuten gjorde Gabriel Eliasson (HV71) 1-0. Sen satte Lucas Pettersson (MoDo) 2-0, halvvägs in i den första perioden. I mitten av den andra perioden var det dags igen, när Melvin Fernström (Örebro) satte 3-0. Och drygt sex minuter in i den tredje perioden blev det riktigt spännande, när Alfons Freij (Växjö) satte 4-0 i powerplay.

Småkronorna var nu bara ett enda mål ifrån det där femmålsövertaget de behövde för att gå till semifinal.

Men de orkade inte riktigt hela vägen fram. Tjeckien gjorde två mål på Herman Liv i den tredje perioden, och förlorade därmed bara med 4-2. Det gjorde att de kunde jubla, trots förlusten, i och med den säkrade semifinalplatsen. Herman Liv stod dock för matchens behållning, när han i den andra perioden gjorde turneringens läckraste räddning.

TV: Se Herman Livs jätteräddning

För Sverige, som gick till final ifjol, väntar nu spel om femteplatsen mot Schweiz. Det är första gången sedan 2013 Småkronorna inte slutar topp-fyra i turneringen.


TV: Love Härenstam skadad i turneringen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM