HLINKA GRETZKY CUP
Love Härenstam hjälptes av isen skadad.
Foto: YouTube/Cesky Hokej
Hlinka Gretzky Cup

Love Härenstam skadad – när Småkronorna föll stort i Hlinka Gretzky Cup

ANNONS

Småkronorna fick en flygande start på Hlinka Gretzky Cup med en 11–1-seger i måndagens premiär mot Tyskland. På tisdagen kom man dock ned på jorden rejält. Då blev det förlust med 1–6 mot USA. Till råga på allt fick man målvaktslöftet Love Härenstam skadad.

Upp som en sol… Ja, ni kan resten.

Småkronorna fick som väntat betydligt tuffare motstånd i sin andra match i Hlinka Gretzky Cup. Efter 11–1 i premiären mot Tyskland stod USA för motståndet i dag. Ett USA som själva åkte på en riktigt nit i sin premiär då man föll med 2–7 mot Tjeckien.

Fyllda av revansch åkte man ut och körde över Sverige med 6–1 efter att ha vunnit skotten med 39-23.

– Det var mycket svårare för oss än i första matchen. Vi nådde inte vår standard och var för långsamma. Vi rättade oss efter deras game plan och kunde inte ta oss ifrån den. Vi måste spela mycket enklare, vi spelade för komplicerat i många lägen i den här matchen. Det blir svårt att ta sig till semifinal nu, men imorgon är det en ny dag och ett ny match, sade förbundskapten Johan Rosén i en kommentar efter matchen.

Love Härenstam tvingades utgå

Alexander Zetterberg, Örebro, sköt Småkronornas tröstmål, framspelad av Djurgårdens Linus Eriksson och Växjös Alfons Freij.

Love Härenstam, född 2007, fick förtroendet mellan stolparna. Han släppte in sex mål på 33 skott in han olyckligt fick avbryta matchen med skada knappa åtta minuter från slutet. Det var efter en förflyttning som Luleåmålvakten såg ut att drabbas av smärtor i sitt ena knä. Han hjälptes av isen och ersattes av Örebros Herman Liv de kvarvarande minuterna.

Sverige möter härnäst Tjeckien under onsdagskvällen, ett Tjeckien som besegrat USA och Tyskland och har full pott efter två matcher. Det kommer att krävas svensk seger där för att man ska kunna ta sig till semifinal. Annars blir det en placeringsmatch om femteplatsen för Småkronorna på fredag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM