Nyhet

Mikael Mattsson och Fredrik Johansson kommer träna Stjernen nästa säsong

ANNONS

Fredrik Johansson är huvudtränare i Stjernen sedan tidigare. Nu får han sällskap av landsmannen Mikael Mattsson, som kliver in som assisterande.
– Framförallt har Micke en härlig energi som jag tror kommer smitta av sig i omklädningsrummet, säger Johansson.

Mikael Mattsson är tillbaka inom ishockeyn. Den tidigare forwarden har antagit sitt andra tränaruppdrag sedan spelarkarriären tog slut, och kommer nästa säsong vara assisterande till Fredrik Johansson i Stjernen i den norska högstaligan.

– Jag känner Fredda sedan tidigare och tycker väldigt mycket om honom som person. Jag tror att vi två kommer att vara ett bra lag i vardagsarbetet.

Som spelare kom Mikael Mattsson fram i hemstaden Mora. Där blev det ett par säsonger innan flytten gick till Nybro Vikings, som då spelade i allsvenskan. Det blev också spel i Norge i både Sarpsborg och just Stjernen.

“Ska bli otroligt intressant”

Säsongen 17/18 var han också assisterande till Sjur Robert Nilsen i Sarpsborg. Fredrik Johansson går in på sitt andra år som huvudtränare för Stjernen efter att ha lämnat Halmstad efter sex raka säsonger som huvudtränare. 

– Jag ser verkligen fram emot att ta in Micke, och det ska bli otroligt intressant att jobba med honom, säger Johansson. 

Förra året kom Stjernen till en kvartsfinal i det norska mästerskapet.


TV: Experten: Den klubben skulle passa Karlsson bäst

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL