Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Filip Karlssons kritik mot Kristianstad: "Besviken och förbannad"

ANNONS

Efter en rörig tid såg Filip Karlsson ut att ha hittat en stabilitet - som dessutom resulterat i fin utdelning. Men efter Kristianstads nekade elitlicens slogs det hela omkull. Nu riktar han kritik mot sin tidigare klubb. 
– Det är klart att det har varit påfrestande, säger den 27-årige forwarden.

2022/23 blev Filip Karlssons bästa säsong som senior, åtminstone när det kommer till poängutdelning. Flytten till Kristianstad slutade i 22 poäng (5+17) på 52 matcher och såg ut att vara starten på något spännande. 

Nu har den tidigare SHL-forwardens förhoppning om stabilitet gått i kras. 

– Jag har flyttat runt ganska mycket tidigare, så det var lite därför jag skrev ett tvåårskontrakt, för att veta att jag skulle få vara där och få lite stabilitet. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag vet inte om jag har lyckats landa i det. Det har gått väldigt snabbt, säger 27-åringen när hockeysverige.se når honom mitt under fixandet inför en ny flytt. 

Filip Karlsson blev nyligen en av många som tvingats söka sig till en ny klubb efter att Kristianstad nekats sin elitlicens. Något som självklart tog extra hårt på Karlsson som kommit till rätta bra och dessutom hade kontrakt över kommande säsong.

– Nej, det har varit väldigt jobbigt får jag ändå säga. Det kom som en chock för oss alla i laget när det första beskedet kom ut. Sen har det ju varit ovisst under period där de skulle överklaga, säger Karlsson och fortsätter: 
– Först så var man ju såklart besviken och förbannad över att vi har hamnat i den här situationen. Det känns som att det hade kunnat gå att lösas mycket tidigare av klubben om de bara hade gjort lite mer rätt för sig. Sen har man ju inte vetat vad som skulle finnas för lediga jobb när det väl kom till det. Det är klart att det har varit påfrestande. 

“Inte funnits några indikationer från klubben”

Hur var stämningen i laget?
– Det är ingen som har varit speciellt glad. Alla har varit inställd på säsongen här och det har inte funnits några indikationer från klubben på att vi inte skulle få den här dispensen tidigare, så det blev en chock. Det påverkar ju oss såklart, men även familjen, det är många som det påverkar när man måste försöka hitta något nytt bara sådär. Alla har tyckt att det varit jobbigt såklart. 

Filip Karlsson jublar efter 1–0 mot Djurgården i december 2022.

Med tanke på din fina säsong, hur tungt är det att det inte blir en fortsättning? 
– Det är klart det också känns lite jobbigt. Jag hade gjort en hyfsad säsong, hade en roll i laget, visste vad jag skulle förvänta mig och hoppades på att göra det ännu bättre till nästa år. Det kändes som att vi hade något bra på gång med ny tränare och nytt lagbygge. Det blir ett tråkigt slut på det också. 

När det första beskedet kom runt midsommar började Karlsson och agenten att leta efter nya alternativ. När klubbens överklagan sedan avslogs av Appellationsnämnden intensifierades jakten på en ny klubbadress. 

“Självklart har man börjat tänka på det nu”

För en vecka sedan presenterades han till slut i ny tröja, av danska klubben Rungsted Seier Capital. 

– Det känns som en bra lösning i och med det här läget, att jag blev klubblös så pass sent. Jag tyckte det var det bästa och mest intressanta erbjudande som jag hade. Det känns också kul att testa något nytt och se vad man kan göra där. 

Kanske har beslutet något att göra med den osäkerhet som nu har pågått kring flera av de hockeyallsvenska klubbarnas ekonomiska situation. 

– Självklart har man väl börjat tänka på det nu och kommer göra när man väjer klubbar framöver, att man inte vill hamna i den här situationen igen, säger Karlsson om det hela och fortsätter: 
– Det är inte bra. Det är inget man vill, att någon ska hamna i ett sånt här läge. Det är kanske något man måste se över, men samtidigt hade klubben kunnat undvika det om de gjort rätt för sig från början, avslutar Filip Karlsson.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games