Foto: Twitter/Bemidji State University
Nyhet

Elias Rosén om flytten till Växjö: "Helt overkligt"

ANNONS

Efter fem säsonger i USA är Elias Rosén Tillbaka i Sverige. 
För Smålandsposten berättar han nu hur han hamnade i Växjö. 
– Jag längtar redan, det är en dröm som kommer att gå i uppfyllelse, säger 24-åringen.

Från collegespel till en plats i de svenska mästarnas trupp. I och med veckans flytt har Elias Rosén tagit ett stort, stort steg. Nu berättar han för Smålandsposten om den snabba övergången och förhoppningarna för framtiden. 

– Det kändes helt overkligt. Det är bara några dagar sedan de hörde av sig och två dagar senare skrev jag på. Alla andra alternativen slängdes åt sidan, säger Elias Rosén till tidningen. 

24-åringen, som är son till Småkronornas förbundskapten Johan Rosén, kusin till tidigare JVM-forwarden Isak Rosén, och brorson till ikonen Roger Rosén, lämnade Sverige och Västerås efter 2017/18 och hade då endast gjort fyra framträdanden på seniornivå. Ändå hamnar han nu i ett av svensk hockeys bästa lag.

– Under de senaste åren när man kollat på Växjö Lakers ser man att de har en riktigt bra förening på gång och att de har haft det sedan de kom upp till SHL. Nu har de fyra SM-guld och är väl den bästa föreningen i svensk hockey just nu. Det känns väldigt coolt att komma dit och förhoppningsvis hjälpa dem till nya höjder, säger Rosén till Smålandsposten.

“Det är en sådan resa man vill göra”

Senaste säsongen stod doldisbacken för hela 28 poäng (4+24) på 36 matcher för Bemidji State University i NCAA. Nu kommer han ett steg närmare drömmen om NHL. 

– Jag har spelat med Pontus Holmberg och han gick ju från Hockeyettan till Växjö Lakers och nu NHL. Det är väl en sådan resa man vill kunna göra själv. Det känns bra att kunna utvecklas i Växjö, säger Elias Rosén.

Kontraktet med Växjö är skrivet över de kommande två säsongerna.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM