Foto: Bildbyrån
Nyhet

Elias Rosén klar för Växjö Lakers: "Ett enkelt val"

ANNONS

Växjö förstärker truppen med Elias Rosén. 24-åringen har spenderat de senaste fem säsongerna i USA och där spelat för Bemidji State University i NCAA.
– Jag har alltid drömt om att spela i Sveriges högstaliga så när de ringde var det ett enkelt val, säger spelaren själv till klubbens hemsida. 

Elias Rosén är son till Småkronornas förbundskapten Johan Rosén, kusin till tidigare JVM-forwarden Isak Rosén, och brorson till ikonen Roger Rosén. Efter fyra säsonger i collegeligan NCAA är backen nu också tillbaka inom svensk hockey.

24-åringen är klar för spel hos de svenska mästarna Växjö.

– Elias har kanske seglat lite under radarn i och med att han gått collegevägen. Men vi ser en väldigt allround spelare som på många sätt spelar precis den hockeyn vi vill spela. Smarta beslut, laglojal och med en vilja att göra sitt yttersta för att vinna, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Precis som sin kusin Isak har Elias Rosén Leksands IF som moderklubb. Redan som U18-spelare valde han dock att lämna Dalarna för spel i Västerås. Där blev det två säsonger och fyra matcher i Hockeyettan innan det blev en säsong för Tri-City Storm i USHL.

“Kommer offra allt”

Den senaste säsongen blev det 28 poäng på 36 matcher i NCAA innan säsongen avslutades med nio poäng på 14 matcher för Kansas City Mavericks i ECHL.

– Jag hoppas kunna bidra med ett snabbt och enkelt spel från min sida. Jag är en spelskicklig back som gärna passar pucken vidare för att göra mina medspelare bättre. Jag skulle beskriva mig själv som en offensiv back som gillar att ha pucken på bladet men är stabil och pålitlig i mitt defensiva spel, så jag kommer offra allt för en ny fin säsong med Växjö Lakers.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna. 


TV: Gustav Nyquist om övergången till Nashville

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games