Foto: Bildbyrån
Nyhet

Alexej Kolosov sajnas – och lånas ut till KHL

ANNONS

Philadelphia mot KHL. Kampen om kontrakt fortsätter. Samma dag som KHL ogiltigförklarade Ivan Fedotovs kontrakt med Flyers sajnar de nu Alexej Kosolov, i Dinamo Minsk.

Historien är välbekant vid det här laget. Ivan Fedotov lämnade sitt kontrakt med CSKA Moskva för att spela i NHL med Philadelphia. Istället för att åka över Atlanten blev målvakten tvångsinkallad till militären.

I dag, ett år senare, ogiltigförklarade KHL Fedotovs kontrakt med Philadelphia, och annonserade istället att ryssen kommer spela för CSKA Moskva nästa säsong.

Hur Flyers svarar på det?

Genom att sajna ännu en målvakt från KHL. Den här gången är det det belarusiska löftet Alexej Kolosov som är klar för NHL-klubben. Enligt Cap Friendly har 22-åringen skrivit på ett treårigt ingångsavtal med Philadelphia.

Lånas tillbaka till Minsk

Talangen spelade 42 matcher i KHL under säsongen och imponerade stort. Till nästa säsong kommer han stanna kvar i Belarus på ett låneavtal, enligt agenten Aljos Pilko.

Alexej Kolosov draftades som spelare nummer 78 2021. Trots sin ringa ålder har han också hunnit med ett VM för Belarus. Det var 2021, det sista VM:et innan Rysslands invasion av Ukraina, som målvakten stod fyra matcher för sitt land.


TV: John Klingberg om övergången till Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games