Jesse Puljujärvi.
Foto: Wendell Cruz-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Jesse Puljujärvi släpps av Carolina Hurricanes

ANNONS

Jesse Puljujärvi har inte fått den karriär som det spåddes av honom när han draftades 2016.
Nu erbjuds finländaren inget kvalificerande bud från Carolina Hurricanes och den förre supertalangen släpps därmed och blir free agent. 

2016 var hajpen stor kring Jesse Puljujärvi. Han gjorde dundersuccé på JVM med 17 poäng på sju matcher och utsågs till turneringens MVP när Finland vann guld. Senare det året draftades han av Edmonton Oilers som fyra bakom Auston Matthews, Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois. Puljujärvi valdes då före spelare som bland annat Matthew Tkachuk och Clayton Keller

I Edmonton Oilers gick det dock inte som tänkt för den finske supertalangen utan han pendlade mellan NHL och AHL under sina tre första säsonger innan han återvände hem till Finland. Efter succé där så kom han tillbaka till Edmonton och tog en ordinarie plats och spelade bättre men utan att vara den stjärnspelare han spåddes. 

Säsongen 2020/21 gjorde han 25 poäng på 55 matcher för Oilers, 2021/22 blev det 36 poäng på 65 matcher, hans bästa notering i karriären. Den här säsongen inledde han dock tungt med 14 poäng på 58 matcher vilket ledde till att han trejdades till Carolina Hurricanes.

Blir free agent

Även i Carolina hade 25-åringen det svårt. På 24 matcher i grundserien och slutspelet noterades Puljujärvi för 0+3. Nu ser då finländarens tid i Raleigh ut att bli kortvarig. 

Enligt TSN:s insider Chris Johnston kommer Jesse Puljujärvi inte få ett kvalificerat bud av “Canes” vilket innebär att han släpps av klubben och blir unrestricted free agent på lördag kväll när marknaden öppnar. Johnston skriver även att finländaren har genomgått en höftoperation vilket gör att han kommer vara borta en längre tid. 

Det är då osäkert hur NHL-framtiden ser ut för Puljujärvi, som faktiskt är född i svenska Älvkarleby. Hittills i karriären har det blivit 114 poäng på 334 matcher i världens bästa hockeyliga för den tidigare supertalangen.


TV: Dalibor Dvorsky draftad av St. Louis Blues

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games