Oscar Fisker Mølgaard.
Foto: Uffe Bodin
NHL-draften 2023

Oscar Fisker Mølgaard till Seattle Kraken i NHL-draften

ANNONS

Oscar Fisker Mølgaard fick ett fint genombrott med HV71 i SHL den gångna säsongen. På torsdagen fick han betalt för det då Seattle Kraken – NHL:s inofficiella dansklag – valde honom som 52:a spelare i andra rundan.

NASHVILLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

För första gången sedan 2019 gick en dansk spelare i NHL-draften. Den spelaren var inte helt oväntat HV71:s center Oscar Fisker Mølgaard. Efter sin fina säsong, där han spelade 41 matcher i SHL, plockades han upp av Seattle Kraken – som under den gångna säsongen hade två andra danskar i organisationen, Oliver Bjorkstrand och Alexander True.

För Fisker Mølgaard är det stort att bli draftad, men kanske är det ännu viktigare för dansk hockey att få fram talanger av den här magnituden. 

För hockeysverige.se berättar han om vikten av att vara en bra förebild och på så vis locka fler danska ungdomar till hockeyn.

Se intervjun med Fisker Mølgaard i videospelaren ovan.  

Den här artikeln handlar om: