Sami Lepistö.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Klart: Sami Lepistö nobbar Luleå – flyttar till HIFK

ANNONS

Nu är det slutligen officiellt – Sami Lepistö återvänder inte till Luleå. 
Han presenteras nämligen, tillsammans med flera andra spelare, av HIFK. 

Luleå har värvat både Linus Omark och Pontus Andreasson inför nästa säsong i ett försök att få ihop ett liknande lag som säsongen 2021/22 när de var en vinst från SM-guldet. 

Nu står det dock klart att de inte får tillbaka en av de bästa spelarna från laget som tog sig till SM-final. Sami Lepistö väljer nämligen att återvända till Finland i stället för att skriva på för Luleå. 

Sami Lepistö, som var en av SHL:s bästa backar under säsongen i Luleå, presenteras nu nämligen av den finska huvudstadsklubben Helsingfors IFK tillsammans med flera andra spelare. Där har den blivande 39-åringen skrivit på ett 1+1-kontrakt.

De andra spelarna som presenteras av HIFK är Tony Sund, Tomi Karhunen, Jori Lehterä, Aron Kiviharju och Joni Ikonen

  • Tony Sund har spelat i Rögle de två senaste säsongerna men landslagsbacken vänder nu hem till Finland efter att bland annat ha vunnit Champions Hockey League med Rögle 2022.
  • Tomi Karhunen inledde fjolårssäsongen i HIFK men flyttade sedan till Brynäs där han spelade sex matcher innan han fick lämna och avsluta säsongen i schweiziska Bern.
  • Jori Lehterä var en av de bästa spelarna i finska ligan förra året med 57 poäng på 57 matcher och han var en stor anledning till att Tappara både vann FM-guld samt blev CHL-mästare. Nu flyttar han alltså till rivalen HIFK.
  • Aron Kiviharju är en av finsk hockey största talanger då backen född 2006 redan har fått göra 21 matcher i högstaligan med TPS Åbo. 17-åringen, som är topprankad till NHL-draften 2024, gör nu då en sensationell flytt till HIFK.
  • Joni Ikonen spelade i Frölunda som junior och fick göra tio SHL-matcher innan han lämnade Göteborg. 24-åringen har sedan spelat 200 matcher i Liiga och lämnar nu finallaget Pelicans för satsande HIFK.

TV: Var Luleås säsong ett tillfälligt snedsteg?

Den här artikeln handlar om: