Långläsning

Möt SHL:s yngste tränare: ”Jag har gått all in”

Hade Max Bohlin varit spelare hade han kunnat kategoriserats som något av en “late bloomer” när han som 27-åring nu står inför sin första säsong på SHL-nivå, men som tränare är han i det närmaste ett unikum.

ANNONS

Okej, Max Bohlin skulle kanske inte hålla med om beskrivningen att han är unik. Men speciell. Ung, men ändå rutinerad och erfaren. 

Ung i passet, men inte i erfarenhet, som han själv säger.

På tio år har det gått snabbt och metodiskt på samma gång. Varje steg har varit givande, ett kliv i rätt riktning. Framåt och uppåt. Från Piteå i norr hela vägen till Ängelholm i söder har Max Bohlin samlat intryck, kunskap och erfarenheter som gjort det möjligt att vid 27 års ålder få ett kontrakt i näven som till nästa säsong gör honom till SHL-tränare i Rögle.

– Jag är ödmjuk för steget, samtidigt som känner jag mig redo. Jag har tio års erfarenhet av ledarskap och jag har praktiserat ledarskap på både individ- och gruppnivå i många olika roller. Jag har jobbat med allt inom juniorhockeyn. Jag är redo.

{

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: