Foto: Bildbyrån
Nyhet

HOCKEYETTAN: Joni Nikko går till Väsby

ANNONS

Joni Nikko har vunnit JVM-guld med Finland och spelat över 300 matcher i den finska högstaligan. Nu lämnar forwarden Borås – för spel i Väsby.
– Han visade med stor tydlighet denna säsong att han är absolut spets på nivån, säger sportchefen Tom Tärnström.

Väsby satsar för att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Under gårdagen stod det klart att man värvar hem Gilbert Gabor, nu är även Joni Nikko klar för klubben. 

Forwarden öste in mål för Borås förra säsongen, och byter nu alltså klubb i Hockeyettan.

– Joni har gjort en resa senaste tiden där han kämpat sig tillbaka från en jobbig skada som han ådrog sig under sitt sista år i Finland och har sakta men säkert varvat igång här i Sverige. Han har under sejouren blivit bättre och bättre och visade med stor tydlighet denna säsong att han är absolut spets på nivån, säger Tom Tärnström till Hockeyettans hemsida.

“Otroligt viktig för gruppen"

Sedan tidigare harr 28-åringen spelat 322 matcher i Liiga och vunnit JVM-guld med Finland.

Joni Nikko har genomgående under sin karriär varit en farlig målskytt. Den här säsongen stod han för 24 mål på 33 matcher i grundserien och fyra på sex i slutspelet.

– Som spelare är han kraftfull, sätter alltid laget främst och besitter ett väldigt bra skott. Han kommer också bli otroligt viktig för gruppen med sin erfarenhet, professionalism och ödmjuka inställning.


TV: Throwback – Lias Andersson draftad av N Y Rangers 2017

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM