Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

SHL: Läkarnas besked om André Petersson

ANNONS

André Petersson tvingades kasta in handduken för resten av VM. Men den skada han ådrog sig igår ska inte påverka SHL-starten, säger läkaren Jonas Kalman till Jnytt.

Tidigare idag kom beskeden att Christian Folin och Dennis Rasmussen kallas in i VM-truppen, men att André Peterssontvingas kasta in handduken på grund av den skada han ådrog sig i gårdagens förlustmatch mot USA.

Men skadan ska inte vara allvarlig. Det säger Jonas Kalman, läkare i både HV71 och Tre Kronor, till Jnytt.

– André fick en underkroppsskada i går på matchen och vi har valt att inte specificera det mer än så. Det är ingen allvarlig grej, men han kommer inte att kunna spela matcherna som är kvar här nu, vilket gör att vi då väljer att ersätta honom med en frisk spelare.

Öste in poäng i SHL

Det ska inte föreligga någon fara för nästa säsong, säger Kalman.

– Nej, det ska det inte göra. André får ett par veckors välbehövlig vila här nu och sedan kommer han nog att kunna köra igång med försäsongsträningen relativt obehindrat, säger Jonas Kalman.

Till Expressen säger dock klubbens sjukgymnast att Magnus Frostenmark att rehabiliteringen blir lång - även om den inte ser ut att drabba SHL-säsongen.

– Målsättningen är att han ska vara tillbaka till augusti, så SHL-premiären ska inte vara någon fara. Han klarade sig bra efter omständigheterna. Det kunde ha blivit värre,

André Petersson gjorde 42 poäng på 47 matcher i SHL, och 4+2 på sju matcher i VM.


TV: Lagkaptenens hjärnsläpp i Stanley Cup-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM