Foto: Bildbyrån
Nyhet

HOCKEYALLSVENSKAN: Nybro värvar Jesper Kandergård från Leksand

ANNONS

Jesper Kandergård lämnade Leksand efter säsongen. Nu står det klart att nästa klubbadress blir Nybro i Hockeyallsvenskan.
– Han har ett driv att ta sig tillbaka till SHL snabbt vilket även kommer hjälpa vårt lag i vinter, säger sportchefen Rasmus Aro till klubbens hemsida.

Efter fem säsonger i Leksand fick Jesper Kandergård inte vara kvar till nästa säsong. Nu har forwarden gjort klart med en ny klubb.

Det blir nästa säsong spel i Hockeyallsvenskan med nykomlingen Nybro.

– Det känns som att det blåser positiva vindar kring Nybro som förening och det känns också som en bra plats för mig som spelare att ta nästa steg i min karriär, säger 22-åringen.

Förra säsongen blev det 41 SHL-matcher med varierande speltid, och på dessa stod forwarden för tre mål.

“Tror att han kan blomma ut ordentligt"

Jesper Kandergård kom till Leksand inför säsongen 2017/2018 då han började på hockeygymnasium i dalaorten. Sedan dess har det blivit över 100 matcher i SHL..

– Vi tror väldigt mycket på Jesper, han har ett driv att ta sig tillbaka till SHL snabbt vilket även kommer hjälpa vårt lag i vinter. Han jobbar stenhårt på såväl träning som match och vi tror att han kan blomma ut ordentligt. Det är något av en oslipad diamant, säger Rasmus Aro.

Arvikasonen är nu Nybros sjunde forward, och nionde spelare totalt, på kontrakt.


TV: Dahlin visar: mikrodetaljer som gör stor skillnad

Den här artikeln handlar om: