Peter Laviolette kopplas samman med Rangers-jobbet.
Foto: Bildbyrån
NHL

NHL: Peter Laviolette kan ta över New York Rangers

ANNONS

Peter Laviolette fick sparken av Washington Capitals efter en misslyckad säsong. Nu uppger USA Today att Laviolette är en av huvudkandidaterna till det lediga tränarjobbet i New York Rangers.

Sejouren i Washington Capitals blev treårig för Peter Laviolette, som efter en misslyckad säsong där Capitals missade slutspel för första gången sedan 2014 fick lämna sitt uppdrag som huvudtränare i den amerikanska huvudstaden.

Nu kan den 58-årige amerikanen vara nära ett nytt tränarjobb.

Enligt USA Today ska Laviolette vara en av huvudkandidaterna för det lediga tränarjobbet i New York Rangers, en post som sedan Rangers slutspelsuttåg mot New Jersey varit ledig efter att klubben valt att gå skilda vägar med Gerard Gallant

Har kopplats samman med tränarjobbet i Columbus

Enligt sajten ska Laviolette vara “i topp, eller nära toppen” på Rangers lista över tänkbara ersättare till Gallant och 58-åringen ska ha träffat Rangers och genomfört en intervju med klubbens ledning.

Laviolette har sedan tidigare kopplats samman med det lediga tränarjobbet i Columbus Blue Jackets.

Peter Laviolette har varit verksam i NHL sedan 2000 och har under sin långa tränarkarriär hunnit med att coacha New York Islanders, Carolina Hurricanes, Philadelphia Flyers, Nashville Predators och Washington Capitals. 2006 vann Laviolette Stanley Cup med Carolina Hurricanes. 


TV: Lindquist listar säsongens bästa spelare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL