HOCKEY-VM 2023
Bröderna Nylander.
Foto: Bildbyrån & USA TODAY Sports
Hockey-VM 2023

HOCKEY-VM: Alexander Nylander om Williams frånvaro: “Har velat spela med varandra”

ANNONS

William Nylander ansluter inte till Sveriges VM-trupp då han enligt uppgifter inte vill riskera att peta brorsan Alexander från Tre Kronors lineup.
Nu kommenterar Alexander Nylander uppgifterna. 
– Det är klart att vi har velat spela med varandra. Men det kommer fler VM-turneringar framöver, säger lillebror Nylander. 

TAMMERFORS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tre Kronor tog sin sjätte raka seger under måndagskvällen då Danmark besegrades med 4-1. 

En spelare som då tog för sig under matchen var Alexander Nylander.

Efter att ha blivit nedpetad som 13:e forward under de två senaste matcherna tog 25-åringen plats på fyra kedjor igen och matchades ihop med Oscar Lindberg och Dennis Everberg

– Det är klart att jag vill ha mer. Jag vill spela och vet att jag kan hjälpa laget att vinna. Jag försöker bara jobba tillbaka min plats. Det är bara att jobba hårt i varje byte och chans jag får. Det var väldigt skönt att vara tillbaka i dag, säger Nylander till media efter segern.

Hur har snacket varit med Sam Hallam och ledningen de här dagarna?
– Det har varit bra. Vi har surrat kring det lite. 

Vad har du fått för motivering kring att du varit utanför fyra kedjor?
– Det kan jag inte svara på, det får ni ta med Sam.

Alexander Nylander var inne på två av Sveriges mål i 4-1-vinsten mot Danmark och fick även en roll i powerplay. 

– Jag tyckte att jag gjorde det bra i dag. Det är klart, jag har inte spelat så mycket de senaste matcherna så jag försökte bara hålla igång och hålla det simpelt i dag. Jag tyckte att det gick bra. Jag kan väl komma till fler skottlägen och sådant men det kommer ju mer jag spelar.

Han stod då också för en assist till Dennis Everbergs 1-1-mål. Det var Nylanders blott andra poäng i turneringen. 

– Det är alltid skönt att göra poäng men det kommer med hårt jobb. Jag fokuserar inte på poäng eller sådant, jag vill bara jobba på att röra på fötterna, vinna närkamper och göra det bra defensivt för då vet jag att allt offensivt kommer också. Det är alltid skönt att vara med och göra poäng men jag fokuserar mer på de andra grejerna. 

Bröderna Nylander får inte spela tillsammans på årets VM-turnering. Foto: Bildbyrån

“Har låtit förbundet och brorsan ta det snacket”

Alexander Nylander har varit tydlig tidigare under VM att han hoppats kunna locka storebror William Nylander till Tammerfors för att delta i mästerskapet. 

Trots flera rapporter om att William Nylander var klar för VM-spel kom beskedet under lördagen att stjärnan inte kommer ansluta till truppen. 

Enligt uppgifter från TSN:s Chris Johnston ska storebror Nylander ha tackat nej till att spela VM då han inte velat riskera att peta brorsan Alexander från lineupen efter att lillebrorsan varit 13:e forward. 

Nu väljer Alexander Nylander att kommentera uppgifterna för första gången. 

– Det är klart att vi har velat spela med varandra. Men det kommer fler VM-turneringar framöver. Annars har jag inga mer kommentarer kring det. 

Har ni pratat om det här de senaste dagarna? 
– Vi har snackat om allt möjligt. Jag fokuserar mer bara på det här laget och vårt mål är att vinna VM-guld. 

Har allt snack runt omkring stört dig under VM?
– Nja, jag har inte tänkt på det så mycket. Jag har fokuserat mer match för match, jag har viktigare saker att tänka på. Jag har låtit förbundet och brorsan ta det snacket och jag har mer bara fokuserat på att hjälpa laget att vinna matcher, avslutar Alexander Nylander.


TV: Nylanders besked om framtiden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL