Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
SHL

KLART: Jonas Johansson till Färjestad

ANNONS

Matt Tomkins sägs flytta över till Nordamerika. Nu har Färjestad hittat sin nya målvakt. Färjestad har nu bekräftat Värmlands Folkblads avslöjande om att Jonas Johansson blir klubbens nya målvakt.

Jonas Johansson har tillbringat de senaste sex säsongerna i Nordamerika. Där har han oftast flyttats upp mellan AHL och NHL och aldrig riktigt etablerat sig i världens bästa liga.

Den här säsongen blev det bara tre matcher för Colorado Avalanche i NHL. Samtidigt blev det 26 matcher med Colorado Eagles i AHL. Totalt har det blivit 35 NHL-matcher under tiden i Nordamerika.

Men nu är tiden i Nordamerika över. Målvakten är klar för Färjestad.

– Direkt när jag hörde att det fanns intresse så kände man ju direkt att det var ett hett alternativ, så det är bara positivt. Jag är redan taggad på nästa säsong, säger han till klubbens sajt.

Tuff tid bakom sig i NHL

Parterna har enats om ett tvåårskontrakt.

– När vi insåg att vi behövde titta efter en ny målvakt så försökte vi titta snabbt på vad som fanns för alternativ och kom ganska snart till Jonas namn som ett av alternativen. När vi fick prata med honom så kändes det direkt väldigt rätt, och allt vi har hört och sett varit väldigt positivt. Det som jag gillar med honom är att han är, trots sin erfarenhet av att ha varit borta i Nordamerika i sex år, så känns det inte som att han är färdigutvecklad helt. Det finns saker att jobba på, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Johansson har haft det tufft i NHL de senaste åren och har studsat upp och ner mellan AHL och NHL samtidigt som han har blivit plockad och uppsatt på waivers otaliga gånger.


TV: Zetterlund om VM och Carolinas chanser

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL