Foto: Bildbyrån
Nyhet

Niilo Halonen klar för Västerås – Johan Gustafsson lämnar

ANNONS

Johan Gustafsson återvände till Västerås som en stjärna och var också riktigt bra första säsongen. Efter ett tyngre år lämnar han dock klubben – in kommer istället Niilo Halonen, från Helsingfors.
– Det känns väldigt stabilt med både Niilo och Ian som vår nya målvaktsduo, säger sportchefen Niklas Johansson till Västerås hemsida.

Det blir ingen fortsättning för Johan Gustafsson i Västerås. Klubben har nu plockat in Niilo Halonen från Västerås, och med det spikat målvaktssidan.

“JG” spelade i Västerås som junior och återvände till staden inför den förra säsongen för att spela upp klubben i SHL. Det blev också en succéartad inledning där han första säsongen storspelade och visade sig vara en av ligans bästa målvakter.

Den här säsongen gick det dock tyngre, precis som för laget. Målvakten kom inte upp i den standard vi är vana vid, och nu står det klart att parterna går skilda vägar.

Han blir ersättaren: “En ung och lugn målvakt"

In kommer istället 24-årige Niilo Halonen, som kommer tampas med Ian Blomquist om förstaspaden.

– Det är en ung och lugn målvakt som besitter de styrkor och kvalitéer som vi efterfrågat. Det känns väldigt stabilt med både Niilo och Ian som vår nya målvaktsduo, säger sportchefen Niklas Johansson till VIK:s hemsida.

Niilo Halonen har de senaste säsongerna spelat för Helsingfors i den finska högstaligan. Totalt har det blivit 83 matcher i Liiga för den tidigare JVM-målvakten.

– Jag är ute efter en nystart på min hockeykarriär och har hört mycket gott om Västerås IK. Därför känns det riktigt kul att få komma till VIK och visa vad jag går för, säger finländaren. 


TV: Connor Bedard om succén och NHL-drömmen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games