Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Anders Lindbäck stannar i Brynäs

ANNONS

Brynäs har till sist fått en målvakt på plats. Anders Lindbäck har skrivit på ett nytt kontrakt med Brynäs.
– Även om det dragit ut lite på tiden har det aldrig varit några tveksamheter, säger han.

Brynäs har lastat på med flera namkunniga namn på back- och forwardssidan - men fram till idag hade man inte någon seniormålvakt på plats.

Nu har man dock säkrat upp en tilltänkt målvaktsetta till kommande säsong. Anders Lindbäck blir kvar i klubben.

– Anders är en nyckelspelare för oss och vi är nöjda över att ha kunnat förlänga hans kontrakt. Det finns mer att få ut av honom och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer få Anders att spela på sin toppnivå och nå sin fulla kapacitet under nästa säsong. Då har vi utan tvivel en toppmålvakt i serien, säger sportchef Johan Alcén till Brynäs hemsida.

Tuff återkomst

Lindbäck återvände inför förra säsongen till Brynäs efter ett drygt decennium på andra håll. Återkomsten blev dock tuff. Lindbäck hade en räddningsprocent på blygsamma 89,3 under SHL-säsongen, och petades till förmån för Jussi Olkinuora under slutdelen av säsongen.

Nu jagar den nyblivne 35-åringen revansch.

– Jag är mycket stolt över att ha förlängt med Brynäs. Även om det dragit ut lite på tiden har det aldrig varit några tveksamheter, både Alcén och jag har vetat var vi haft varandra. Vi alla har en stor revanschlusta och jag är fullt motiverad och sugen på att både studsa tillbaka personligen men också att vara med på resan tillbaka mot SHL. 

Kontraktet är skrivet på en säsong. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL