Olle Eriksson Ek är klar för MoDo.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Bekräftat: Olle Eriksson Ek klar för MoDo

ANNONS

Olle Eriksson Ek återvänder till Sverige.
Via sin hemsida meddelar MoDo att den 23-årige burväktaren skrivit på för klubben.

Efter fyra säsonger i Nordamerika är Olle Eriksson Ek tillbaka i Sverige.

Via sin hemsida meddelar SHL-nykomlingen MoDo att målvakten skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Vi gjorde klart med Olle tidigt, långt innan slutspelet började. Han ville verkligen hit, oavsett om vi spelade i Hockeyallsvenskan eller SHL. Han har en otroligt hög potential men har tyvärr hamnat i det "nordamerikanska", det som kan hända där borta i att man blir slussad lite hit och dit. Ena dagen kan man vara backup i NHL och nästa dag backup i AHL. Ofta coachar de efter vilken framtidstro som finns på en och han har blivit lite drabbad av det, säger sportchefen Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Eriksson Ek fick göra sin NHL-debut med Anaheim den här säsongen, då han vaktade kassen i Ducks möte med Arizona i grundseriens slutskede, där han släppte in fem mål på 39 skott i 4–5-förlusten. 

I AHL stod Eriksson Ek 20 matcher med San Diego, där han noterades för en räddningsprocent på 85,2 procent samt ett snitt på 4,81 insläppta mål per match.

Eltonius ansluter

I MoDo får Eriksson Ek sällskap av Pontus Eltonius, som ansluter till SHL-nykomlingen efter att ha hjälpt Nybro till ett hockeyallsvenskt avancemang.

– Pontus var med och spelade upp Nybro i Hockeyallsvenskan och jag vet att Micke Sundell hade gråa hår på grund av honom under tiden Pontus var i Växjö under juniortiden. Han har blomstrat för varje säsong och har gjort det otroligt bra i Hockeyettan i många år, säger Gradin.

Vidare meddelar MoDo att Michal Zajkowski blir ny målvaktstränare i klubben, samtidigt som både Tex Williamsson och Marcus Nygren lämnar klubben. MoDo för alltjämt diskussioner med den gångna säsongens förstemålvakt Kristers Gudlevskis om en fortsättning.


TV: Ullmark: "Något jag får leva med"

Den här artikeln handlar om: