Foto: Bildbyrån & twitter/TV2 Nord (Montage)
Nyhet

Drugge och Rollin Carlsson säkrade Aalborgs andra raka guld

ANNONS

Victor Rollin Carlsson och Oskar Drugge fick öppna sina prisskåp för första gången under gårdagen. Svenskarna spelade nämligen hem guldet i danska ligan åt sitt Aalborg. 

En sista vinst krävdes på bortaplan och guldet var deras. Sjätte finalmötet mellan Aalborg och Herning Blue Fox slutade 3–2 till de förstnämnda och för andra året i rad kunde klubben därmed kamma hem guldet i den danska ligan. 

Med på isen under firandet fanns två svenskar, Victor Rollin Carlsson och Oskar Drugge, som båda därmed fick säkra sina första titlar i karriären. 

I den sista finalmatchen var Oskar Drugge dessutom högst bidragande med två assist, både till 1–1 och det avgörande 3–2-målet, mot sin tidigare klubb.

Drugge lämnade Västervik och Hockeyallsvenskan för spel i Danmark inför förra säsongen och har där tryckt in poäng i rasande takt. Denna säsong slutade han på 39 på 46 grundseriematcher. För den tidigare Almtuna-kaptenen, Victor Rollin Carlsson var det tredje säsongen i Danmark. Grundserien var däremot inte hans bästa i ligan, men han var ändå högst bidragande med sina 37 på 48 i grundserien och åtta poäng på 16 i slutspelet. 

Båda spelarna sitter på utgående kontrakt och får nu fundera över var de ska spela sin hockey framöver. Kanske får vi se en återkomst i Sverige?


TV: "Försvarsspel vinner mästerskap"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM